Quantcast

Το σπουδαίο έργο του Πικάσο που αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie’s

Από την Αρετή Ζώρου


Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, ετοιμάζεται για την πρώτη του δημοπρασία για το φετινό Φθινόπωρο, η οποία περιστρέφεται γύρω από την τέχνη του 20ου και 21ου αιώνα.

Στην κορυφή των σπουδαίων έργων προς πώληση, βρίσκεται ένα πορτρέτο του Πάμπλο Πικάσο το οποίο αναμένεται να δοθεί στην τιμή των 20 έως 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε το συγκεκριμένο έργο στο στούντιο του στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και του έδωσε τον τίτλο Femme dans un fauteuil. Το έργο απεικονίζει τη σουρεαλίστρια φωτογράφο Dora Maar, με την οποία ο καλλιτέχνης γνωρίστηκε το 1936.

Η φωτογράφος ενέπνευσε επίσης τη διάσημη σειρά του Πικάσο “Weeping Woman”, με τον ίδιο να δηλώνει κάποτε πως για χρόνια την απεικόνιζε σε βασανισμένες μορφές. “Με νότες θλιμμένες και λυρικές, επιθετικές και απογοητευμένες, όλα τα έργα μοιράζονται την ίδια αναγκαιότητα, εκφράζοντας ταυτόχρονα με τα πορτρέτα της Dora, τις προβολές του τρόπου σκέψης του Πικάσο”, αναφέρει ο Conor Jordan, αντιπρόεδρος του τμήματος μοντέρνας τέχνης του Christie’s.

Η εκδήλωση του γνωστού ιδρύματος θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου, ενώ το έργο του Πικάσο συγκαταλέγεται ανάμεσα σε άλλων γνωστών ζωγράφων, όπως του Paul Cézanne, Jean-Michel Basquiat, and Joan Mitchell.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR