Quantcast

Η νέα συλλογή D&G για την Άνοιξη του 2021 εμπνέεται από την τέχνη του patchwork

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Η νέα συλλογή του οίκου αποτελεί ένα συνονθύλευμα πολύχρωμων κομματιών υφασμάτων και πίσω από αυτό υπάρχει μια εξήγηση.

Παρόλο που αν έπρεπε να περιγραφεί με μια λέξη το χαρακτηριστικό ύφος του σχεδιαστικού διδύμου των Dolce & Gabbana αυτή θα ήταν η πολυχρωμία, φέτος υπάρχει ένας λόγος παραπάνω. Λόγω της πρόωρης διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου, οι σχεδιαστές έπρεπε να συμβιβαστούν με την όλη κατάσταση και να υιοθετήσουν την πολυπλοκότητα για την Άνοιξη του 2021. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιαίτερη συλλογή που παρουσιαστηκε στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου, η οποία κόντρα στο μινιμαλισμό που υιοθετήθηκε από πολλούς designers φέτος, είναι εμπνευσμένη από την Ιταλία και αποτελείται από σχεδόν κάθε ύφασμα και μοτίβο που υπήρχε στη διάθεσή τους από προηγούμενες συλλογές.

Κάθε look έμοιαζε με DIY:  ρίγες με πουά, ρίγες με φλοράλ, πλισέ σχέδια σε φούστες και φορέματα με πολλαπλά layers, τζιν που συνδυάστηκαν με τζιν και δαντέλα, σακάκια με λεοπάρ κηλίδες συνδυασμένες με τροπικά patterns, cycling shorts ακόμη και παπούτσια αποτελούνταν από πολλαπλά patterns. Η κάθε εμφάνιση συμπληρωνόταν από statement κοσμήματα και εντυπωσιακά headbands.

Οι σχεδιαστές δήλωσαν ότι τα ρούχα ράφτηκαν από εξειδικευμένους τεχνίτες “με τρόπο διακριτικό, λαμβάνοντας υπόψη τον αρμονικό συνδυασμό σχημάτων και χρωμάτων, επιτρέποντας σε κάθε κομμάτι ύφασμα να κάνει την ύπαρξή του αισθητή.”

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR