Quantcast

Route 66: Η διάσημη διαδρομή των 3.940 km σε ένα ατμοσφαιρικό φωτογραφικό αφιέρωμα

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Πρόκειται για τον Mother Road της Αμερικής (όπως τον χαρακτήριζε ο Αμερικανός συγγραφέας John Steinbeck) με ηλικία κάτι λιγότερο από 100 χρόνια που ξεκινά από το Σικάγο και καταλήγει στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Ο ουρανός που απλώνεται πάνω από τα ατελείωτα λιβάδια σε κάνει να νιώθεις τουλάχιστον μικροσκοπικός. Οι σχηματισμοί των βράχων και οι σκουριασμένοι ανεμόμυλοι σε μεταφέρουν στο παρελθόν στις μέρες που οι Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ακόμα άγριες και άθικτες.

Η Διαδρομή 66 ήταν η απόδειξη της αγάπης της Αμερικής για το αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής του αυτοκινητόδρομου, οι τοπικές επιχειρήσεις όπως βενζινάδικα, καφετέριες, εστιατόρια, θέατρα και κινηματογράφοι ευδοκίμησαν με τα χρήματα που έφερε ένα φαινομενικά ατελείωτο ρεύμα οδηγών.

Χαρακτηριστικές είναι οι vintage διαφημιστικές πινακίδες για βενζινάδικα, για αυθεντικά αμερικανικά εστιατόρια, για καταστήματα με είδη δώρων και τοπικά προϊόντα (κοσμήματα, χαλιά ή beef jerky).

Λίγο πιο δυτικά βρίσκονται τα ερείπια του Fort Courage. Ο κάποτε εντυπωσιακός χώρος rest area φιλοξενεί πλέον ένα εγκαταλελειμμένο pancake house και ένα Taco Bell.

Κλασικά αυτοκίνητα σε κατάσταση σκουριάς και αποσύνθεσης κάθονται παρκαρισμένα προσφέροντας στο Wigwam Motel μια μοναδική ατμόσφαιρα, ακόμη και στις πιο άδειες του νύχτες.

Τα Twin Arrows, τα ερείπια ενός πρώην εμπορικού κέντρου που καλύπτονται από γκράφιτι εξακολουθούν να υπάρχουν καλώντας τους αυτοκινητιστές να σταματήσουν για μια selfie ανάμεσα σε αντλίες βενζίνης και στα συσσωρευμένα βουνά από άχυρα.

Η κατασκευή του Interstate 40 – ενός ταχύτερου, αν και λιγότερο πολύχρωμου, αυτοκινητόδρομου – σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τη Διαδρομή 66.

Source: The New York Times

More Stories
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)
Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE
DIDÉE.GR