Quantcast

Fall 2020: Όλα τα fashion trends που έρχονται και αυτά που παραμένουν

Το φθινόπωρο του 2020 (όπως και όλο το 2020) είναι από εκείνα που δύσκολα θα ξεχαστούν. Όταν ο οίκος Louis Vuitton έκλεινε στις αρχές Μαρτίου τον κύκλο των Εβδομάδων Μόδας, δεν περίμενε κανείς το τι θα επακολουθούσε.

Λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν την κλίμακα του παγκόσμιου «τερματισμού» που θα ακολουθούσε σε όλους τους τομείς.

Ωστόσο η έννοια της βιωσιμότητας είναι επιπλέον αναμφισβήτητα στον αέρα, όπως και η επιθυμία για επιστροφή στην εξοικονόμηση ενέργειας και υλικών, μακριά από οτιδήποτε πολύ καινοτόμο. Για το λόγο αυτό δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι μερικά από τα πιο μεγάλα trends της περσινής σεζόν AW19 αλλά και κάποια από αυτά της σεζόν SS20 παραμένουν δημοφιλή και την ερχόμενη σεζόν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιες νέες τάσεις.

Οι έντονοι ώμοι και τα ballon sleeves για παράδειγμα είναι μια τάση που ευδοκίμησε κυρίως την περίοδο SS20 ενώ είναι μια από αυτές που θα συνεχίσει και το ερχόμενο φθινόπωρο και χειμώνα. έρχονται

Chanel
Chanel
Isabel Marant
Max Mara
Simone Rocha
Simone Rocha

Τα metallics στις αποχρώσεις του χρυσού και του ασημί κατέκλυσαν τις πασαρέλες τον περασμένο Φεβρουάριο. Από εντυπωσιακές τουαλέτες μέχρι και καθημερινά φορέματα, ώστε το glam να εντάσσεται σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

Celine
Celine
Michael Kors
Michael Kors

Τα chunky sweaters, turtlenecks και πλεκτά «της γιαγιάς» θα βρίσκονται πάντα στις λίστες με τα all time classic κομμάτια τα οποία έχουν φορεθεί από it-girls ανά τον κόσμο με ποικίλους τρόπους. Στη λίστα αυτή έρχονται να προστεθούν για φέτος και τα cardigans, οι ζακέτες που παραπέμπουν στο dress code μιας βιβλιοθηκάριου φορεμένες είτε με παντελόνια ή με φούστες σε στυλ oversized ή ακόμη και cropped.

Coach 1941
Jacquemus
Ermanno Scervino
No. 21

Tartans, houndstooths, gingham, check είναι μερικά είδη patterns που συγκαταλέγονται στην μεγάλη κατηγορία των καρό που φέτος όχι μόνο αποτελούν trend από μόνα τους αλλά κατά κάποιο τρόπο επιτάσσεται και ο συνδυασμός μεταξύ τους. Από καλσόν και μαντήλια μέχρι σακάκια και παλτό, από τον οίκο Alexander McQueen έως τον Burberry, καρό ενδύματα συνδυάζονται μεταξύ τους, με δερμάτινα αξεσουάρ  και αποπνέουν μια αίσθηση που παραπέμπει στις εξοχές της Ουαλίας.

Akris
Celine
Tory Burch
Tory Burch
Alexander McQueen
Burberry

Όταν η Miuccia Prada συνδύασε ένα formal γκρίζο σακάκι με μια υπέροχη φούστα με κρόσσια η θηλυκότητα ενισχύθηκε για ένα ακόμη φθινόπωρο ενώ υπήρξε καθοριστική σαν επιλογή για τη σεζόν AW20.

Bottega Veneta
Dries Van Noten
Prada

Το ταγιέρ είναι το νέο κοστούμι. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Εμπνευσμένο από άλλες εποχές αλλά με up-to-date στοιχεία το ταγιέρ απευθύνεται πλέον και σε νεότερα target groups.

Michael Kors
Marc Jacobs
Victoria Beckham

To masculine trend έχει υιοθετηθεί από γυναίκες πολύ πριν κατακλύσει τις πασαρέλες. Όχι άδικα γιατί κολακεύει πολύ και όταν είναι ισορροπημένο σε ότι έχει να κάνει με τα μεγέθη και τις υφές το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό ακόμη και αν πρόκειται για καθημερινή εμφάνιση.

Alyx
Etro
Margaret Howell

Σε ότι έχει να κάνει μετα χρώματα το μαύρο, το κόκκινο, το καφέ και οι αποχρώσεις του (περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά) κατέχουν πρωταρχικές θέσεις στις επιλογές για το φετινό φθινόπωρο αλλά και χειμώνα.

Τα αξεσουάρ είναι πάντα η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε μία εμφάνιση. Τα κοσμήματα διαφοροποιούνται αρκετά φέτος, υιοθετώντας μια πιο “άγρια” φιλοσοφία, όπως για παράδειγμα τα chunky chain necklaces.

Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες τάσεις, στα παπούτσια αυτή τη φορά,  είναι αυτή της εξελιγμένης Wellington μπότας με την έντονη τρακτερωτή σόλα.  Οι περισσότεροι οίκοι π.χ. Balenciaga, Prada, Dior, Bottega Veneta και Versace έδωσαν εκδοχές της γαλότσας με διάθεση  high fashion, υποδηλώνοντας ότι το clunky style θα μπορούσε να κυριαρχήσει το 2020. έρχονται

 

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR