Quantcast

Sartoria: Μια παραδοσιακή τρατορία της Ιταλίας στην καρδιά του Μεξικού

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Στη γειτονιά Roma Norte, το κέντρο του γαστρονομικού και καλλιτεχνικού πνεύματος του Μέξικο Σίτι, βρίσκεται το ιταλικό εστιατόριο Sartoria. Σχεδιασμένο από το -με έδρα το Μεξικό- στούντιο Taller ADG στα πρότυπα των παραδοσιακών ιταλικών τρατοριών, το Sartoria διαθέτει μια αξιοπρόσεκτη δομή και διακόσμηση.

Ο Alonso de Garay του Taller ADG, σχεδίασε το ιταλικό εστιατόριο για να συνοδεύσει ένα υπάρχον καφέ που επίσης ανακαινίστηκε, με το σκυρόδεμα και τις ξύλινες σανίδες να είναι τα βασικά συνδετικά υλικά, τα οποία έρχονται σε απόλυτη αρμονία με το γυαλισμένο δάπεδο και την οροφή.

Μια εντυπωσιακή κυρτή κατασκευή «αγκαλιάζει» την σάλα του εστιατορίου ενώ τα ξύλινα ενσωματωμένα δρύινα παγκάκια με τον κρυφό led φωτισμό αναδεικνύουν τον χώρο ακόμη περισσότερο. Πρόκειται για όχι τυχαίες επιλογές, οι οποίες έγιναν ώστε να δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς που να θυμίζει παλιές τρατορίες.

Ο χώρος των 100 τετραγωνικών μέτρων μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 25 άτομα στα δρύινα τραπέζια που βρίσκονται σε σειρές κάτω από την καμάρα.

Εκτός όμως από τα τραπέζια, υπάρχει και η επιλογή του πάγκου από μπετόν και λευκό μάρμαρο Statuarietto που εκτείνεται κατά μήκος του παραθύρου με τα σκαμπό που το συνοδεύουν να είναι από βελανιδιά.

Οι ξύλινες λεπτομέρειες συνεχίζονται και στο πίσω μέρος του εστιατορίου, καλύπτοντας τοίχους που κρύβουν την κουζίνα και το μπάνιο. Εδώ βρίσκεται επίσης ένα μπαρ και μια κάβα που διαθέτει περί τα 250 μπουκάλια τοποθετημένα σε ξύλινα ράφια.

Μια διαφανής προσθήκη χωρίζει το εστιατόριο από το καφέ που ονομάζεται Buna, το οποίο επανασχεδιάστηκε για να συμπληρώσει την αισθητική του εστιατορίου. Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν έναν χοντρό τσιμέντινο πάγκο με επένδυση μαύρου μαρμάρου.

Ο φωτισμός συμπεριλαμβανομένου ενός σωληνοειδούς λαμπτήρα από τον Βέλγο σχεδιαστή Vincent Van Duysen και μιας χρυσής λάμπας του Michael Anastassiades, αναδεικνύει τους εσωτερικούς χώρους από μπετόν.

Τα πιάτα του Sartoria παρασκευάζονται με εποχικά και τοπικά προϊόντα και συνδυάζουν ιταλικές και μεξικάνικες γεύσεις, εστιάζοντας στα φρέσκα ζυμαρικά.

Calle Orizaba 42 Col Roma Norte, Πόλη του Μεξικού, 06700 Μεξικό

Φωτογραφίες : Onnis Luque

Source Thespaces

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR