Quantcast

Οι πολύχρωμες διαβάσεις της Camille Walala στο Δυτικό Λονδίνο

Από την Κατερίνα Γιογάκη


H Γαλλίδα σχεδιάστρια Camille Walala είναι αρκετά γνώριμη στους Λονδρέζους επειδή αφενός έχει το studio της εκεί από το 2009 (αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Brighton) και αφετέρου διότι κατά τη διάρκεια του London Design Festival όλων των προηγουμένων ετών ήταν παρούσα με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα εκθέματά της (παγκάκια, φουσκωτό κάστρο κλπ).

Μια νέα, εντυπωσιακή προσθήκη με πολύχρωμα μοτίβα στις διαβάσεις έρχεται να τραβήξει την προσοχή, αυτή τη φορά στη γειτονιά του White City στο Δυτικό Λονδίνο.

Με τίτλο «Les Jumeaux» (The Twins), τα έργα τέχνης δεν είναι κάτι άλλο από επτά ζωγραφισμένες διαβάσεις οι οποίες αποτελούν μέρος του πολιτιστικού προγράμματος ανάπτυξης της περιοχής, με τη Walala να σχεδιάζει βασιζόμενη στη περιβάλλουσα αρχιτεκτονική. Αποτέλεσμα της δουλειάς της είναι να διακόπτει το αστικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα αλλά και ασπρόμαυρες «ζεβρέ» ρίγες.

«Οι πόλεις είναι τόσο γκρίζες που μερικές φορές μπορεί να καταλήγουν να γίνονται πραγματικά καταπιεστικές. Θέλω να αλλάξω το πώς αισθάνεται κανείς όταν ζει σε μια μεγάλη πόλη, να βάλω λίγο χρώμα και φως στις μέρες των ανθρώπων. Όταν μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελούν, σημαίνει πολλά για εμένα.», έχει δηλώσει στο παρελθόν η Walala για τα έργα της στο site Dezeen.

Πιστεύει ότι το χρώμα στις πόλεις, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στις εμπειρίες των ανθρώπων.

«Οι μικρότερες λεπτομέρειες είναι σχεδόν πάντα οι πιο σημαντικές. Οι μικρές αλλαγές μπορούν να φτάσουν σε κάτι πολύ μεγαλύτερο.» συμπλήρωσε.

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR