Quantcast

Η Burberry υπογράφει τα outfits στο οπερατικό πρότζεκτ της Μαρίνας Αμπράμοβιτς

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Εδώ και έναν χρόνο είχε γίνει γνωστό το επόμενο project της Μαρίνας Αμπράμοβιτς,  The Seven Deaths of Maria Callas, για τις ενδυματολογικές εμφανίσεις του οποίου συνεργάστηκε με τον γνωστό Αγγλικό οίκο, Burberry και συγκεκριμένα της εν λόγω συνεργασίας ηγήθηκε ο creative director του οίκου, Riccardo Tisci. Η συνεργασία μεταξύ των δύο ήταν ήδη γνωστή από τον Φεβρουάριο του 2019 και κατά τη διάρκεια του έτους, ο ίδιος ο Tisci είχε δείξει τέσσερα από τα κοστούμια που θα φορούσε η Αμπράμοβιτς, πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου που πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, στην Κρατική Όπερα της Βαυαρίας στο Μόναχο της Γερμανίας.

Σε ότι έχει να κάνει με το έργο πρόκειται ένα έργο μουσικής- θεάτρου το οποίο ανέπτυξε η Αμπράμοβιτς μετά από ενδελεχή μελέτη της ζωής και της καριέρας της soprano, Μαρίας Κάλλας.

Η παράσταση της οποίας η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής (είχε αρχικά προγραμματιστεί να λάβει χώρα στις 11 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού) την 1η Σεπτεμβρίου,  δεν περιελάμβανε μόνο τις επτά διάσημες άριες που σχετίζονται με την Κάλλας και τη μουσική του συνθέτη Nikodijevic, αλλά και τα ονειρεμένα κοστούμια του οίκου Burberry.

Για τα περίτεχνα και εντυπωσιακά σχέδια τοποθετήθηκε ο creative director του οίκου, Riccardo Tisci:  «Η διαδικασία του σχεδιασμού ήταν μια κοινή δημιουργική εμπειρία. Εστιάσαμε στο συνδυασμό των δραματικών- θεατρικών ενδυμάτων της όπερας με μοντέρνα στοιχεία. Τα κοστούμια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική παράσταση, καθώς λειτουργούν ως βασικά στοιχεία στο ταξίδι των χαρακτήρων σε κάθε σκηνή.»,  ενώ συμπληρώνει:  «Είμαι ένας ρομαντικός ονειροπόλος βαθιά μέσα μου, οπότε το θέμα της αγάπης σε όλες της τις μορφές, ήταν ένα πολύ εύκολο έργο για να συμμετάσχω.».

Η Αμπράμοβιτς χαρακτηριστικά έχει αναφέρει: «Ήθελα να κάνω 7 θανάτους για 30 χρόνια. Ο θάνατος από μια πληγωμένη καρδιά είναι το νήμα που συνδέει τα 7 έργα μεταξύ τους, σε ένα συνολικό έργο που επικεντρώνεται στην αγάπη και τις μορφές της, όπως και η σχέση μου με τον Riccardo. Όταν αυτό το έργο άρχισε να γίνεται πραγματικότητα, δεν υπήρχε άλλη ομάδα με την οποία ήθελα να συνεργαστώ. Ο Riccardo έπρεπε να φτιάξει όλα τα κοστούμια γιατί εκείνος είναι μόδα και εγώ είμαι τέχνη, δύο κόσμοι που συναντιούνται σε έναν δημιουργικό διάλογο αγάπης, σεβασμού και ελευθερίας.»

Η παράσταση θα συνεχίσει στο Βερολίνο, την Αθήνα και το Παρίσι.

Φωτογραφίες: Marco Anelli

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR