Quantcast

Κορσική: Η πολυεπίπεδη βίλα με την ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Στο «άγριο» όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς νησί της Μεσογείου, βρίσκεται η μοναδικής ομορφιάς βίλα με την ονομασία Casa Santa Teresa. Κοντά στην πρωτεύουσα, Ajaccio, και κατά μήκος της Route des Sanguinaires (λωρίδα ακτογραμμής με βίλες και πολυτελή ξενοδοχεία) το σπίτι αυτό αρχικά χτίστηκε το 1950 και πριν την ανακαίνιση του, το 2019 από την ντόπια αρχιτέκτονα Amelia Tavella, είχε εγκαταλειφθεί για αρκετά χρόνια.

Πρόκειται για μια βίλα 400 τ.μ. που βασικό της στοιχείο (και πλεονέκτημα) αποτελεί η θέα της. Εσωτερικό και εξωτερικό εναρμονίζονται πλήρως έχοντας σαν βάση το λευκό χρώμα το οποίο συμπληρώνεται από τις ξύλινες λεπτομέρειες και την προσεγμένη επιλογή χρωμάτων στη διακόσμηση.

Το εξαιρετικά φωτεινό εσωτερικό με τα δάπεδα από σκυρόδεμα, η απλή αλλά ταυτόχρονα μοντέρνα επίπλωση (καρέκλες, φωτιστικά) και η -βασισμένη σε χειροποίητες τεχνικές- διακόσμηση δημιουργούν κομψούς χώρους που αποπνέουν μια αίσθηση φιλοξενίας. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια με μεγάλα παράθυρα και έπιπλα από φυσικό ξύλο. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 άτομα, τα οποία θα έχουν ιδιωτική πρόσβαση σε μια όμορφη, ήσυχη και μικρή αμμώδη παραλία με πολύ λίγους επισκέπτες.

Η ίδια η αρχιτέκτονας έχει αναφέρει: «Είναι ένα σπίτι από τη δεκαετία του 1950 που έπρεπε να ανακαινιστεί. Πιστεύω στη μνήμη των τοίχων, με τον τρόπο αφήνει το σημάδι της στο χώρο. Αυτό για μένα είναι το ιδανικό σπίτι για διακοπές.» 

Η λευκή πρόσοψη ακόμη και τα φυτά τα οποία φαντάζουν σαν φύλακες της πισίνας και της βεράντας, είναι προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να είναι αρμονικά με το περιβάλλον.

Φωτογραφίες: Thibaut Dini

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR