Quantcast

Η εστέτ gallery director, Lucy Chadwick

Από την Κατερίνα Γιογάκη Lucy


Η Lucy Chadwick είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο των τεχνών καθώς διοικεί δύο γνωστές γκαλερί, με την ονομασία Gavin Brown’s Enterprise τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στη Ρώμη. Καθόλου τυχαίο μιας και έχει καταπληκτικό μάτι σε ότι έχει να κάνει με αισθητική

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο, σε μια οικογένεια «δημιουργική» (όπως και ο γιος της Jack, σήμερα). Ο πατέρας της είναι αρχιτέκτονας και η μητέρα της fashion buyer. «Μεγάλωσα ακούγοντας συζητήσεις για την καλλιτεχνική παρόρμηση και αυτό με ενθάρρυνε να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά, με την πραγματική τους διάσταση και  πάντα στο σύνολό τους. Μου δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσω τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η τέχνη σε κάθε πτυχή της ζωής.» έχει αναφέρει σε συνέντευξή της.

Σπούδασε καλές τέχνες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου και συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν καλή στο να φτιάχνει πράγματα η ίδια αλλά λάτρευε να βλέπει τη δουλειά των άλλων. Λίγο αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, ξεκίνησε να εργάζεται στο Μουσείο Τέχνης- Πινακοθήκη, Tate Britain. Κάποια χρόνια μετά μετακόμισε στην Νέα Υόρκη για να αναλάβει τη θέση της gallery director  στη Gavin Brown’s Enterprise, σαν ένα πραγματικό girlboss. Από τότε ταξιδεύει για να ανακαλύψει νέους καλλιτέχνες, να οργανώσει εκθέσεις αλλά και για να παρακολουθήσει τις εβδομάδες μόδας στις οποίες είναι σχεδόν πάντα front-row.

Η μετάβαση από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη ήταν ένα μεγάλο βήμα που έπρεπε να κάνει. «Μου λείπουν πολλά από το Λονδίνο αλλά περισσότερο μου λείπουν οι ρυθμοί του. Παλιά αισθανόμουν ότι με κρατάνε πίσω. Τώρα τους αποζητώ. Έχει όμως και η Νέα Υόρκη την ομορφιά και τα θετικά της.» εξηγεί.

Είναι έντονα φεμινίστρια κάτι που φαίνεται από την προτίμησή της σε γυναίκες καλλιτέχνιδες. Ακόμα και σε ότι έχει να κάνει με τη μόδα έχει δηλώσει ότι σχεδόν το 90 % της ντουλάπας της, αποτελείται από ρούχα που έχουν σχεδιάσει γυναίκες, χωρίς αυτό να γίνεται πάντα σκόπιμα. Λατρεύει να φορά Jil Sander, Simon Rocha και  Gabrielle Hearst γιατί τα ρούχα τους σε κάνουν να νιώθεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει την ιδιότητά της αλλά μπορεί να αναγνωρίσει το στυλ της ανάμεσα σε πολλές street style φωτογραφίες. Η αγάπη της για την μόδα και το στυλ γενικότερα την κατέστησαν σαν ένα it-girl  αλλά όχι σαν αυτά που έχουμε συνηθίσει. Τα χαρακτηριστικά μεγάλα γυαλιά μυωπίας και τα έντονα σγουρά μαλλιά της, την κάνουν να ξεχωρίζει αλλά δεν είναι τα μόνα. Άλλες ιδιαίτερες άλλες όχι τόσο, στυλιστικές επιλογές της μπορεί να περιλαμβάνουν μια καμπαρτίνα συνδυασμένη με  λευκό πουκάμισο μέχρι chunky sweaters συνδυασμένα με πλισέ φούστες όταν κάτι τέτοιο φάνταζε παράξενο.  Ευρύτερα γνωστή έγινε από το βίντεο που είχε γυρίσει για λογαριασμό του ZARA.

H Lucy Chadwick είναι πολύ αγαπητή στη βιομηχανία της τέχνης (μια βιομηχανία που κυριαρχείται από άνδρες). Με την καλοσύνη, την αντίληψη για τη λεπτομέρεια και την αβίαστη αίσθηση του στυλ, εντυπωσιάζει και τον πιο αυστηρό κριτή. «Το καλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι ότι δεν τη νιώθεις σαν δουλειά. Είσαι συνέχεια σε εγρήγορση και συνεργάζεσαι με εξαιρετικούς ανθρώπους, με δημιουργικά μυαλά και δεξιότητες.»

Μένει στο Brooklyn, με τον άντρα της Duffy (hair stylist) και τον γιο της Jack του οποίου οι ζωγραφιές κοσμούν τους τοίχους του brownstone σπιτιού τους, μαζί με άλλων καλλιτεχνών. 

Είναι ενεργή στο Instagram όπου ανεβάζει φωτογραφίες της οικογένειάς της, του σπιτιού και του εξοχικού της ενώ είναι και ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR