Quantcast

Ένα παλιό παντοπωλείο του Λονδίνου μετατρέπεται σε κατοικία βικτωριανής αισθητικής

Από την Κατερίνα Γιογάκη

Στην κορυφή του δρόμου Hornsey, στο βόρειο Λονδίνο, βρίσκεται η εντυπωσιακή μεζονέτα δυο υπνοδωματίων που παλιότερα λειτουργούσε σαν κρεοπωλείο-παντοπωλείο. Ανακαινισμένη πλέον, διατηρώντας όμως τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά της, η κατοικία των δύο επιπέδων και των -κάτι παραπάνω από- 110 τετραγωνικών, γοητεύει ακόμη και τον πιο δύσκολο επίδοξο αγοραστή.

Άφθονοι αποθηκευτικοί χώροι, τραπεζαρία λουσμένη στο φως, ευρύχωρη κουζίνα με μαρμάρινους πάγκους και πλακάκια ζωγραφισμένα στο χέρι σε τόνους του λευκού και του πράσινου με παραστάσεις εποχής, σαλόνι με ανακαινισμένο ξύλινο δάπεδο και τζάκι με θέα στο ιδιωτικό αίθριο και τον κήπο είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που αναδείχθηκαν από την προσεγμένη ανακαίνιση.  Τα δύο υπνοδωμάτια και το κοινόχρηστο μπάνιο βρίσκονται στο ισόγειο ενώ στο μεγαλύτερο υπνοδωμάτιο υπάρχει ένα μεγάλο παράθυρο με θέα την αυλή. 

Στην οροφή της κουζίνας- τραπεζαρίας υπάρχει μια σειρά από υαλότουβλα σε στυλ Art Nouveau ενώ στο πίσω μέρος βρίσκεται ένας πρωτότυπος ξύλινος χώρος που λειτουργούσε ως ταμείο, με ράφια και ένα εντοιχισμένο γραφείο ο οποίος  πλέον αποτελεί μια εξαιρετική γωνιά για μελέτη. 

Σε αυτό το κτίριο ο A. Hancock Butchers κατοικούσε και εξυπηρετούσε τους πελάτες του το 1890, όταν το κτίριο χρησιμοποιούταν ως οικογενειακό κατάστημα, το όνομα του οποίου εξακολουθεί, αν και ξεθωριασμένο, να είναι ορατό στην πρόσοψή του.

Η τιμή του, η οποία ανέρχεται στις 700.000 λίρες Αγγλίας (Modern House) είναι ενδεικτική της αισθητικής και της ιστορίας του.

Source Thespaces

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR