Η μινιμαλιστική κατοικία στο Νότινγκ Χιλ με τις έντονες αντιθέσεις

Το νέο δημιούργημα των Francesco Pierazzi Architects, είναι μια κατοικία στο Λονδίνο με μοντέρνο σχεδιασμό και με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Η μινιμαλιστική μεζονέτα βρίσκεται στον ισόγειο και πρώτο όροφο μιας πλίνθινης πολυκατοικίας στη γειτονιά του Νότινγκ Χιλ και φέρει ένα σύγχρονο εσωτερικό με εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες.

Ο ισόγειος χώρος αποτελείται από ένα ανοιχτό ενιαίο πλάνο με την κουζίνα, την τραπεζαρία και το σαλόνι, ενώ δύο υπνοδωμάτια βρίσκονται στο μεσαίο επίπεδο. Ένα τρίτο υπνοδωμάτιο τοποθετήθηκε σε ένα νέο χώρο που δημιουργήθηκε κάτω από την οροφή, ενώ χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα παράθυρα για να εξισορροπήσουν την έλλειψη ύψους. Η ιδέα του τούβλου χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό του σπιτιού, ώστε να δοθεί έμφαση στην αρχική κατασκευή του κτιρίου. Οι ολόλευκοι τοίχοι δημιουργούν αντίθεση με το γκρι δάπεδο, ενώ μια ξύλινη σκάλα ενώνει τους τρεις ορόφους.

Francesco Pierazzi Architects delicately clashes materials inside London maisonette

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Η οριζόντια βίλα στον Λίβανο που αναδύεται μέσα από βράχους