Ένα έργο του Roy Lichtenstein αξίας 30 εκ. δολαρίων θα εκκινήσει τη νέα δημοπρασία του Christie’s

Στις 10 Ιουλίου, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s, διοργανώνει άλλη μια δημοπρασία με τίτλο “ONE: A Global Sale of the 20th Century”, στα κεντρικά της γραφεία σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι και Χονγκ Κονγκ.

Καθώς, λόγω του κορωνοιού, οι δημοπρασίες συνεχίζουν να διεξάγονται διαδικτυακά, η μονοήμερης πώληση μοντέρνας τέχνης θα αντικαταστήσει την προηγουμένως προγραμματισμένη εβδομάδα τέχνης της Νέας Υόρκης στα τέλη Ιουνίου. Αυτή η νέα μορφή δίνει νέα διάσταση στις δημοπρασίες. Τα έργα θα εκτεθούν στις εκάστοτε τοποθεσίες με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να τα απολαύσουν από κοντά, σύμφωνα με τους εκάστοτε κανονισμούς περιορισμών. Έπειτα, θα μπορούν να επισκεφτούν και τους υπόλοιπους χώρους διαδικτυακά, επιτυγχάνοντας έτσι την μέγιστη εκμετάλλευση και τον συνδυασμό των δύο κόσμων.

Στα κορυφαία έργα αυτής της συλλογής περιλαμβάνονται το Les femmes d’Alger (version ‘F’) (1955) του Pablo Picasso, που εκτιμάται να αγγίξει τα 25 εκατομμύρια δολάρια, όπως επίσης και το 1994 Nude with Joyous Painting του Roy Lichtenstein με κόστος που θα αγγίξει τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Luna: Το ηλεκτροκίνητο δημιούργημα μιας start-up με το φουτουριστικό design