The Mountain Refuge: Η σύγχρονη εκδοχή ενός αλπικού καταφυγίου

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Οι αρχιτέκτονες Gnocchi + Danesi είχαν σκοπό να δημιουργήσουν κάτι καινούριο, με μοντέρνο σχεδιασμό εμπνευσμένο και με λίγη από την αίγλη των παλιών Αλπικών καταφύγιων. Και αυτό έκαναν κατασκευάζοντας το The Mountain Refuge. Ένα κινητό καταφύγιο που μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη τοποθεσία.

Βασικό μέλημα των κατασκευαστών ήταν η ενεργειακή αυτάρκεια, γι’ αυτό έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα με μπαταρίες και σύστημα συλλογής βρόχινου νερού. Επίσης το τεράστιο βιτρό παράθυρο στο μπροστινό μέρος είναι θεμελιώδους σημασίας για την εκμετάλλευση του φυσικού φωτός αλλά και για την αμεσότητα με το φυσικό περιβάλλον.

Το σύστημα της προκατασκευασμένης αυτής ξύλινης κατασκευής επιτρέπει την ελευθερία διαμόρφωσης και επέκτασης ενώ το φινίρισμα από πίσσα μαύρου πεύκου δίνει μινιμαλιστικό χαρακτήρα. Οι εσωτερικοί χώροι έχουν συνολική επιφάνεια περίπου 24 τετραγωνικά μέτρα και ο σχεδιασμός προσφέρει ποικιλία διατάξεων έτσι ο χώρος αφήνεται στους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν την ευελιξία να τον διαμορφώσουν όπως επιθυμούν. Υπάρχει επίσης η επιλογή προσθήκης επιπλέον άλλων 12 τετραγωνικών.

Και ενώ επί του παρόντος η εταιρεία παραγωγής εργάζεται για να φτάσει σε ένα επίπεδο έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να παραγγείλουν και να συναρμολογήσουν μόνοι τα κομμάτια του καταφυγίου, το σίγουρο είναι ότι η μεταφορά θα μπορεί να γίνει ακόμη και σε δυσπρόσιτα σημεία, μιας και θα γίνεται με ελικόπτερο.

Source Uncrate
Φωτογραφίες: The Mountain Refuge

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Barril Restaurant: Το εστιατόριο-winery των Paulo Merlini Arquitetos στην Πορτογαλία