Quantcast

Η Γαλλίδα Garance Dorè που επαναπροσδιόρισε το σύγχρονο lifestyle

Από την Κατερίνα Γιογάκη Garance


Με το προσωπικό της στυλ και την χαρακτηριστική της γραφή, βιωματική τις περισσότερες φορές, απέκτησε μέσα στα χρόνια πιστούς ακολούθους. Όταν ξεκίνησε το blog της, wearedore, πίσω στο 2006, σίγουρα δεν περίμενε ότι θα γινόταν μια από τις κορυφαίες influencers ή ότι το βιβλίο της Love. Style. Life. (2015) θα συγκαταλεγόταν στα best seller των New York Times.  Όμως, μετά από αρκετά χρόνια στην πρώτη γραμμή κυριολεκτικά και μεταφορικά, αποφάσισε πριν από έναν περίπου χρόνο να κάνει ένα διάλειμμα. Garance

«Η περασμένη χρονιά ήταν μια χρονιά μετασχηματισμού. Τώρα ήρθε η ώρα για κάτι νέο» δήλωσε σε συνέντευξή της στην Ολλανδική έκδοση του περιοδικού Vogue Living. 

Γεννήθηκε πριν 45 χρόνια, στην Κορσική. Η μητέρα της έχει αλγερινές-μαροκινές ρίζες ενώ ο πατέρας της είναι Γαλλοιταλός. Το μικρό χωριουδάκι όπου πέρασε την παιδική της ηλικία, η Girolata, είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα ή με τα πόδια. Απομονωμένη από τον πολιτισμό, μεγάλωσε σαν αγοροκόριτσο στο φυσικό περιβάλλον της βραχώδους ακτής.

Ph. Vogue Living

Κάποια χρόνια μετά εγκαταστάθηκε στο Παρίσι. Εκεί δούλεψε σαν illustrator. Αυτό που δεν αγαπούσε στο Παρίσι, ήταν ένα μόνο πράγμα ο γκρι ουρανός. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Νέα Υόρκη, όπου ο ουρανός της έκανε τη χάρη και ήταν πιο γαλάζιος.  «Έτσι είμαι. Ευδοκιμώ στον καλό καιρό.» αναφέρει στην ίδια συνέντευξη. 

Έχει δουλέψει για μεγάλους οίκους, όπως Dior, Stella Mc Cartney, Louis Vuitton, Tiffany & Co., Chopard, έχει αρθρογραφήσει για τη Γαλλική Vogue ενώ το New York Times Magazine την έχει χαρακτηρίσει ως «the guardian of all style».

Ph. Vogue Living

Έχει υπάρξει ζευγάρι με τον φωτογράφο Scott-The Sartorialist- Schuman για τον οποίο είχε πει: «Με έκανε να γελάω, έχει όμορφα μάτια και είναι απίστευτα έξυπνος. Ένας πολύ ταλαντούχος φωτογράφος, αλλά λίγο κυκλοθυμικός.» ενώ το 2016 αρραβωνιάστηκε τον μουσικό της jazz Chris Norton με τον οποίο χώρισε δύο χρόνια μετά, πράγμα που ανακοίνωσε μέσα από το blog της, δίνοντας στο κείμενο τον τίτλο The Next Chapter στο οποίο παραδέχτηκε ότι τα 43 είναι μια ηλικία σταθμός όπου καταλαβαίνεις ποιος πραγματικά είσαι και τι ζητάς.

Ph. Vogue Living

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, για λόγους προσωπικής ανασύνταξης και ψυχολογικής ισορροπίας η Garance Dorè  αποφάσισε να κάνει μια διακοπή, για την ακρίβεια μια στροφή από την μέχρι πρότινος ενασχόλησή της. 

«Στον χώρο αυτό υπάρχει πολύς εγωισμός, διάθεση για αυτοπροβολή, επιπολαιότητα, υπέρμετρο ενδιαφέρον για το ποιος φοράει τι, ποιος κάθεται που και αρκετή υποκρισία. Ένιωθα ότι δεν άνηκα εκεί. Δεν είχα καν τα κατάλληλα ρούχα. Έτσι αποφάσισα ότι δεν πρέπει να μείνω σε κάτι που με έκανε να νιώθω άβολα και στενάχωρα.» είχε δηλώσει πριν κάποιους μήνες σε συνέντευξή της στην Αγγλική έκδοση του περιοδικού Elle.

Η Garance Dorè μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσε στο Λος Άντζελες, κοντά στην παραλία Venice με το σκύλο της Lulu σε ένα σπίτι που αντικατοπτρίζει την ηρεμία που τόσο έψαχνε. Ένα σπίτι στο οποίο κυριαρχούν χρώματα στους τόνους της τερακότα, η γαλλική της φινέτσα, οι μεγάλοι χώροι και το φως.

Ph. Vogue Living

Πλέον έχει αφήσει για λίγο την αγαπημένη της πόλη και έχει μετακομίσει, άγνωστο για πόσο, για χάρη ενός μυστηριώδους άνδρα για τον οποίο αποφεύγει να μοιραστεί οτιδήποτε, στη Νέα Ζηλανδία. Την αποκάλυψη για τη μετακόμιση αυτή, έκανε η ίδια μέσω του Instagram.

https://www.instagram.com/p/B-WVrFzhF0M/

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR