Quantcast

Η εντυπωσιακή κατοικία του Jason Statham στο Λος Άντζελες

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Η εντυπωσιακή μονοκατοικία του ’57 με την εντυπωσιακή στέγη (butterfly roof) πωλείται και πάλι. Αυτή τη φορά πωλητής δεν είναι άλλος από τον τελευταίο της ιδιοκτήτη, τον ηθοποιό ταινιών δράσης,  Jason Statham.

Ο Statham, αγόρασε την εν λόγω κατοικία (τεσσάρων υπνοδωματίων) το 2015 έναντι σχεδόν 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Παρόλο που η κατοικία ήταν σε άψογη κατάσταση, κατάλληλη να κατοικηθεί, ο ίδιος, όντας λάτρης του design και της mid-century αισθητικής, επέλεξε να την ανακαινίσει με τη βοήθεια του Jeff Allsbrook (Standard Architecture) , διαδικασία που διήρκησε σχεδόν δυο χρόνια. Κάτι που μάλλον άξιζε τον κόπο, μιας και μετά την ανακαίνιση, η κατοικία φιλοξενήθηκε στις σελίδες του περιοδικού Architectural Digest.

Το εξωτερικό της κατοικίας παρέμεινε ανέπαφο, ενώ εσωτερικά έγιναν επεμβάσεις με αποτέλεσμα να επικρατεί μια μίξη σκανδιναβικού και mid-century σχεδιασμού, στον οποίο eye-catching στοιχείο αποτελεί η οροφή από κέδρο. Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα. Τέλος οι γυάλινες συρόμενες πόρτες επιτρέπουν στον ήλιο να εισέλθει και αποτελούν ένα ανεπαίσθητο όριο ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η τιμή αυτής λοιπόν είναι κάτι λιγότερο από 7 εκατομμύρια δολάρια και ανήκει στη λίστα της μεσιτικής εταιρίας Williams & Williams.

Source Thespaces

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR