Quantcast

Η επιτομή της Νεοϋορκέζικης αισθητικής σε ένα ανακαινισμένο loft στο Chelsea

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Βρίσκεται στη συνοικία Chelsea της Νέας Υόρκης και πρόκειται για ένα loft που στεγάζεται σε κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα ενώ δεν είχε υποστεί καμία αλλαγή ή συντήρηση τα τελευταία 40 χρόνια.  Το Studio Worrell Yeung ήταν αυτό που ανέλαβε τις εργασίες της ανακαίνισης με κύριο μέλημα τη διατήρηση της ανοιχτής διάταξης του χώρου  ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των χωρισμάτων, δημιουργώντας όμως δωμάτια για να φιλοξενήσουν μια οικογένεια με μικρά παιδιά. 

Το διαμέρισμα έχει εμβαδό 204 m2, καταλαμβάνει τον μισό όροφο ενός κλασσικού loft building και τα υλικά κατασκευής του (ξύλινα δοκάρια, λεπτομέρειες από χυτοσίδηρο) αφέθηκαν ακατέργαστα ή μετά από επεξεργασία αποκαλύφθηκαν για να διατηρηθεί (ή και να ενισχυθεί) η αισθητική του Νεουορκέζικου loft . Οι τοίχοι βάφτηκαν σε λευκό χρώμα για να ενισχυθεί η φωτεινότητα αλλά και για να αναδειχθεί η συλλογή έργων τέχνης του ιδιοκτήτη ενώ τοποθετήθηκε ξύλινο δάπεδο σε αρμονική απόχρωση.

Η καινούρια κουζίνα από γκρι μάρμαρο (Ceppo di Gre) και συγκεκριμένα η νησίδα/ πάγκος αυτής αποτελεί το centerpiece του ενιαίου χώρου. Πέρα από την κουζίνα το διαμέρισμα αποτελείται από δυο καθιστικά (το δεύτερο είναι αισθητά μικρότερο), έναν χώρο τραπεζαρίας, το master υπνοδωμάτιο με walk-in ντουλάπα και ιδιωτικό μπάνιο και τέλος το παιδικό υπνοδωμάτιο με ένα μπάνιο επίσης.

Οι επιλογές στη διακόσμηση όπως το μαύρο τραπέζι στην τραπεζαρία και οι καρέκλες που το συνοδεύουν, ο κόκκινος βελούδινος καναπές, το coffee table αλλά και η διάταξη της συλλογής έργων τέχνης του ιδιοκτήτη,  έγιναν  από την Jean Lin.

Project credits:

General contractor: Bednarz Construction
Interior designer: Jean Lin, Colony
Lighting designer: Lighting Workshop
Mechanical and electrical engineer: Engineering Solutions

Φωτογραφίες: Eric Petschek

Source Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR