Σεούλ: Η πρωτότυπη πρόσοψη ενός εμπορικού κέντρου από μωσαϊκό φυσικών λίθων

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Ανάμεσα στα πολυώροφα κτίσματα από σκυρόδεμα που αποτελούν τον κανόνα σε μια ανεπτυγμένη πόλη, όταν συναντάς κάτι διαφορετικό δε μπορεί παρά να σου τραβήξει την προσοχή. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για ένα επιβλητικό εμπορικό κέντρο του οποίου η πρόσοψη αποτελείται από ένα μωσαϊκό από μικρές πέτρες ουδέτερων χρωμάτων κομμένες σε ακριβή τρίγωνα και από διαδοχικά γεωμετρικά παράθυρα που προσφέρουν θέα της πόλης σε όσους βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Το εμπορικό αυτό κέντρο βρίσκεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη Gwanggyo, 25 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ, είναι το 6ο της αλυσίδας των εμπορικών καταστημάτων Galleria και σχεδιάστηκε από τον Chris van Duijn, υπεύθυνο του γραφείου ΟΜΑ στην Ασία, ο οποίος δήλωσε ότι μεγάλο μέρος της έμπνευσης του αποτέλεσε το κοντινό καταπράσινο πάρκο Suwon Gwanggyo. Γι’ αυτό και στον τελευταίο όροφο του εμπορικού υπάρχει κήπος στον οποίο διοργανώνονται δραστηριότητες που είναι ανοικτές στο κοινό. Το καινοτόμο σε αυτό το σημείο είναι ότι υπάρχει άμεση σύνδεση του πεζοδρομίου με το rooftop, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να κατευθυνθεί απευθείας εκεί χωρίς να χρειαστεί να ψωνίσει, ακολουθώντας τους γυάλινους διαδρόμους βιώνοντας έτσι μια αρχιτεκτονική εμπειρία ενώ ταυτόχρονα βλέπει την πόλη του από μια άλλη οπτική.

Source Thisiscolossal

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Η Gucci αλλάζει κατεύθυνση και αποχαιρετά τις Εβδομάδες Μόδας