Quantcast

Hillside Retreat: Το ρουστίκ ησυχαστήριο στα νησιά Σαν Χουάν

Το Hillside Retreat είναι το αδελφάκι του Hillside Sanctuary. Πρόκειται για ένα συγκρότημα 2 κατοικιών, διαθέσιμων προς ενοικίαση, οι οποίες βρίσκονται στις νήσους Σαν Χουάν, στην Ουάσιγκτον.  

Συγκεκριμένα το Hillside Retreat, αποτελεί το guest house και είναι χτισμένο από πέτρα, ξύλο και γυαλί. Υλικά τόσο αριστοτεχνικά χρησιμοποιημένα που η κατοικία εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον. Το γραφείο που έφερε εις πέρας την κατασκευή αυτή έχει έδρα το Σιάτλ και ονομάζεται Hoedemaker Pfeiffer. Η έμπνευση (η οποία ήταν των ιδιοκτητών) για κάτι τόσο όμορφο προήλθε παραδόξως από ένα ατυχές γεγονός˙ από μια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πριν αρκετά χρόνια στην περιοχή της Απαλάχια στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Hillside Retreat αποτελείται από δυο υπνοδωμάτια και η κατασκευή του (κυρίως ο προσανατολισμός) είχε σα στόχο την εκμετάλλευση του ηλιακού φωτός όσο περισσότερο γινόταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την επιλογή των υλικών της κατασκευής, η επιλογή επίπλων και διακόσμησης έρχεται και ολοκληρώνει το όλο project. Η τραπεζαρία αλλά και η βεράντα που αποτελεί συνέχειά της, βρίσκονται ανάμεσα στα κλαδιά των δέντρων ενώ η θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι εντυπωσιακή.

Επιμέλεια Κειμένου Κατερίνα Γιογάκη

Source Uncrate

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR