Quantcast

Κίεβο: Το καλόγουστο μινιμαλιστικό διαμέρισμα των Ater.architects

Αυτό το, μικρό στο άκουσμα λόγω του εμβαδού του, διαμέρισμα ανήκει σε ένα νεαρό ζευγάρι του οποίου η κύρια επιθυμία, ήταν να αποκτήσει έναν πιο ανάλαφρο, φωτεινό και μινιμαλιστικό χώρο.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο μετασχηματίστηκε η αρχική διάταξη, στην οποία υπήρχαν αρκετά χωρίσματα. Το αποτέλεσμα λοιπόν, του αρχιτεκτονικού γραφείου ater.architects, είναι ένας ενιαίος χώρος, όπου μόνο το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο αποτελούν ξεχωριστά δωμάτια. Ως διαχωριστικά στοιχεία, χρησιμοποιήθηκαν κουρτίνες σε έντονο χρώμα (cobalt blue) οι οποίες με έναν μαγικό τρόπο αποτελούν το ενοποιητικό στοιχείο του διαμερίσματος. Οι χρωματικές επιλογές που χρησιμοποιήθηκαν είναι πολύ περιορισμένες σχεδόν υιοθετείται η μονοχρωμία. Αυτό ήταν αναγκαίο προκειμένου να υπάρξει ισορροπία αλλά ταυτόχρονα ο χώρος να γίνει πιο φωτεινός, πιο «ξεκούραστος» και συνάμα αυστηρός.

Η κουζίνα αποτελείται από ντουλάπια και πάγκους σε μαύρο χρώμα αλλά και επιφάνειες από δρυ για μια πιο ζεστή αίσθηση. Η ιδιαίτερη λεπτομέρεια που τραβάει την προσοχή είναι η ροζ ένωση στα πλακάκια.

Στο καθιστικό ο ροζ καναπές εναρμονίζεται πλήρως με την μπλε κουρτίνα, ενώ ο μινιμαλισμός υπερισχύει στα υπόλοιπα με τη διακόσμηση του χώρου να ολοκληρώνεται από μια πολυθρόνα, ένα coffee table, ένα ιδιαίτερο φωτιστικό και ένα print. Το γραφείο αποτελεί τη γωνιά δημιουργικότητας ενός εκ των ιδιοκτητών ο οποίος είναι μουσικός ενώ οι καθαρές γραμμές στο μπάνιο δεν αφήνουν περιθώριο λάθους.

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Γιογάκη
Source Design-Milk

More Stories
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)
Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE
DIDÉE.GR