Το Κ5 Hotel συνδυάζει τον σουηδικό μινιμαλισμό με την ιαπωνική κουλτούρα

Και ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προ των πυλών, το νέο ξενοδοχείο Κ5 Hotel και ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των δωματίων του που ακόμα και ο πιο απαιτητικός interior design lover θα λατρέψει, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των hot spots που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί, στο Τόκιο.

Αν και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, οι άνθρωποι που ανέλαβαν τη διαμόρφωσή του (Claesson Koivisto Rune, Σουηδία) θέλησαν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά της φύσης, προσθέτοντας φυτά σε όλους τους χώρους (εστιατόριο, μπαρ, lobby) αλλά και ταυτόχρονα έμειναν πιστοί στην Ιαπωνική φιλοσοφία της ασάφειας ή αλλιώς «aimai».

Η διακόσμηση προσεγμένη έως και την παραμικρή λεπτομέρεια, custom-made έπιπλα, ιδιαίτερα φωτιστικά, προσεκτικά επιλεγμένα (αρχιτεκτονικής φύσεως κυρίως) prints στους τοίχους, έντονη παρουσία υφασμάτων και φυσικά κατασκευαστικά υλικά. Το ακατέργαστο δάπεδο από σκυρόδεμα (κατασκευής δεκαετίας ’20) παρέμεινε και όπου κρίθηκε αναγκαίο επενδύθηκε με ξύλο κέδρου και Ιαπωνικό γυψομάρμαρο. Με λίγα λόγια το ιδανικό συνονθύλευμα Σουηδικού μινιμαλισμού και Ιαπωνικής παράδοσης.

Επιμέλεια Κειμένου Κατερίνα Γιογάκη
Source DesignMilk

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Η live εμφάνιση του Andrea Bocelli από τον καθεδρικό ναό Duomo του Μιλάνου