Quantcast

Armani Exchange: Το “new season style resolution” γίνεται απλή υπόθεση

Από την Κατερίνα Παπαποστόλου


Οι ενδυματολογικοί κανόνες για τη νέα σεζόν, είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες και τα καλά νέα είναι ότι το προσωπικό στυλ ανεβαίνει πλέον στην επιφάνεια. Θα το ακούσετε σαν “fluidity”, μια ρευστή κατάσταση που επικρατεί από την κοινωνία μέχρι την τέχνη και τη μόδα και επιτρέπει στον καθένα να εκφράσει με πάθος αυτό που είναι και όλα όσα το αντιπροσωπεύουν.
Το στυλ αντανακλούσε πάντα τον χαρακτήρα του ανθρώπου. Αντικατόπτριζε τις κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις της εκάστοτε χρονικής στιγμής, γινόταν σημαία των “θέλω” μελών μιας υποκουλτούρας, έθετε τους νέους κανόνες περί αισθητικής.

Για φέτος η διάθεση, λοιπόν, φωνάζει «ρευστότητα» και «αυτοέκφραση» και οι δημιουργίες Armani Exchange δεν θα μπορούσαν παρά να υπηρετούν τις στυλιστικές προτιμήσεις των απανταχού forward thinkers. Αυτοέκφραση σημαίνει τολμηρό στυλ και ταυτόχρονα τολμηρή και ανατρεπτική σκέψη. Στραφείτε στην επιλογή ενός patterned midi φορέματος σε ασπρόμαυρη παλέτα πετυχαίνοντας ένα παντοτινά κομψό, αλλά παράλληλα “τωρινό” look χαμαιλεοντικού χαρακτήρα. Συνδυασμένο με sneakers για ένα casual πρωινό στυλ ή με ένα ζευγάρι block heel σανδάλια με λευκά διάφανα καλτσάκια για ένα after-work ποτό θα πετύχετε το απόλυτο 9-to-5 look.

Στην ίδια λογική ακολουθούν φέτος και οι ολόσωμες φόρμες. Το κατεξοχήν casual κομμάτι της γκαρνταρόμπας που αφορούσε ανέμελα weekend looks ή denim φόρμες σχεδιασμένες για “σκληρή” εργασία, μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο κοστούμι. Συμπεριφερθείτε σε μια ολόσωμη φόρμα ακριβώς όπως θα κάνατε με ένα tailored παντελόνι και συνδυάστε τη με ένα πουκάμισο με εντυπωσιακό γιακά – οι βικτωριανού στυλ φέτος κλέβουν την παράσταση – και ένα loose σακάκι. Το τέλειο workwear! Ή φορέστε την αυτούσια σε γυμνό δέρμα με επιμελημένο grooming για μια νυχτερινή έξοδο “αυστηρού” αλλά και συγκαλυμμένα σέξι χαρακτήρα.

Και εφόσον μιλάμε για πουκάμισα με εντυπωσιακούς γιακάδες, μην ξεχνάτε πως παραμένουν στην κορυφή των πασπαρτού κομματιών. Ριγέ, arty, με logo, ασύμμετρα τελειώματα, φουσκωτά μανίκια ή περίτεχνους γιακάδες, τα πουκάμισα είναι ίσως το κομμάτι με τη μεγαλύτερη εξέλιξη στο topwear και αυτό αποδεικνύεται σε κάθε look. Φορεμένο με midi φούστα για ένα δυναμικό και απόλυτα θηλυκό look ή με ένα τζιν και bomber jacket; Η απόφαση δική σας! Για τους λάτρεις του τζιν, δηλαδή για όλους μας, η συλλογή Armani Exchange καλύπτει κάθε γούστο. Boyfriend, super skinny, κλασικό 5 pocket, flare, με ροκ διάθεση και μαύρες αποχρώσεις ή σε 70s αισθητική και navy χρώμα υπάρχει ένα για κάθε στυλ και στιγμή της ημέρας. Αν θέλετε ωστόσο να δοκιμάσετε κάτι που να υπακούει στην υβριδική συμπεριφορά των φετινών ρούχων, επενδύστε σε ένα Palazzo jeans που μετατρέπεται από cool τζιν συνδυασμένο με sneakers και denim jacket σε high-end παντελόνι συνδυασμένο με ένα λαμέ top, slouchy μπότες και mismatched σκουλαρίκια. So-now outfit!

Στο κομμάτι του outerwear, οι επιλογές είναι πολλές και ακαταμάχητες. Από τα μοναδικά eco-suede biker jackets της Armani Exchange σε μπεζ και μπλε σκούρο που θυμίζουν την free γκαρνταρόμπα των 70s μέχρι τα υπερμεγέθη blazers των 80s και τις ριγέ καμπαρντίνες ή τα padded jackets σε φλούο αποχρώσεις και τα faux-fur πανωφόρια, όλα βάζουν την τελική υπογραφή σε ένα look.

Στην ανδρική γκαρνταρόμπα οι τάσεις ακολουθούν την ίδια ρευστή διάθεση. Όλα είναι για όλους, ταιριάζουν με όλα και δείχνουν υπέροχα αν εσείς οι ίδιοι αισθάνεστε ότι σας εκφράζουν.

Ακολουθώντας, λοιπόν, την gender fluid λογική που επικρατεί τα υφάσματα, οι υφές και τα χρώματα παύουν να χωρίζονται σε ανδρικά και γυναικεία. Τι θα λέγατε για μια teddy bear ζακέτα; Κι όμως δεν απέχει από τις fleece φούτερ που επικρατούσαν στα 90s και ενίσχυαν το sporty attitude που μεταφερόταν στην εποχή από τα 80s. Ή για ένα δίχρωμο bomber jacket φορεμένο ακόμη και πάνω από ένα παντελόνι κοστουμιού και ένα crisp πουκάμισο. Σίγουρα θα είναι τόσο ανατρεπτικά άνετο!

Στον τομέα των tops σκεφτείτε out of the box. Αντικαταστήστε για παράδειγμα ένα κλασικό μονόχρωμο πουκάμισο με ένα paisley και θα δείτε πως τα μοτίβα δεν είναι προνόμιο μόνο της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Ταιριάζουν ιδανικά με μονόχρωμα παντελόνια και αναδεικνύουν υπέροχα ένα slim κοστούμι.

Στα τζιν οι επιλογές παραμένουν αμέτρητες. Skinny, slim, straight ή super skinny; Βάλτε λίγη φαντασία! Σκεφτείτε ως multitasker που είστε και επενδύστε σε ένα straight 5-pocket τζιν σε σκούρα απόχρωση που γυρίζοντας τα ρεβέρ του μπορεί να μετατραπεί στο απόλυτα relaxed τζιν για πρωινές εμφανίσεις ή φορώντας το δίχως να επέμβετε επάνω του, γίνεται το απόλυτο 24/7 παντελόνι κάθε άνδρα.

Ό,τι και αν επιλέξετε ξεχάστε τους κανόνες. Κάποτε υπήρχαν για να περνούν σαφή μηνύματα. Πλέον η καθημερινότητα είναι ρευστή και το ίδιο αξίζει και στην γκαρνταρόμπα μας.


Τη συλλογή Armani Exchange μπορείτε να τη βρείτε στα παρακάτω καταστήματα:

A|X ATHENS GOLDEN HALL
A|X RHODES
ATTICA
ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT
PROJECT CONCEPT STORE IOANNINA
MELELOUDIS KAVALA

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR