Quantcast

Gancia: Η πολυτελής αποκάλυψη του πιο «γοητευτικού» αφρώδη οίνου 

Η περίοδος που επιτάσσει ευδαιμονικές δοκιμές αφρωδών οίνων έφτασε και η γοητευτική αποκάλυψη των Gancia, επαναπροσδιορίζει όλα όσα ξέραμε. 

Με μια ιστορία που πατά στην ποιότητα, στην εξέλιξη και στη διαχρονικότητα, οι αφρώδεις οίνοι Gancia, κοσμούν τα ψηλόλιγνα ποτήρια μας τα φετινά Χριστούγεννα και μας συνοδεύουν στις ωραιότερες και πιο γοητευτικές στιγμές μας.

Ο μοναδικός αφρισμός των πολυτελών οίνων Gancia Moscato D’Asti D.O.C.G και Prosecco D.O.C. Brut, ανοίγει τις πύλες για ένα μοναδικό παιχνίδισμα του ουρανίσκου μας, με τις έντονες φυσαλίδες τους να εκρήγνυνται και να περιμένουν την επόμενη γουλιά μας. Ο οίκος Gancia που ιδρύθηκε το 1850 από τον Carlo Gancia, ήταν και ο πρώτος που ξεκίνησε την παραγωγή του αφρώδη οίνου στην Ιταλία. Από τότε έως και σήμερα χρησιμοποιεί τις καλύτερες τεχνικές τρύγου, σε συνδυασμό με τις πιο ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και το εξαιρετικό υπέδαφος της περιοχής.

Η γη του οίκου Gancia είναι το μαγικό Πιεμόντε στην Ιταλία. Ένας τόπος γεμάτος γοητεία και σημαντική ιστορία, «γέννησε» τον πολυτελή οίνο στους εντυπωσιακούς αμπελώνες του και στη συνέχεια τον εξέλιξε σε έναν υπέρτατο οίκο που μοιάζει κινηματογραφικός -πλέον- με τις εγκαταστάσεις του. Το τοπίο του Πιεμόντε ορίζεται από αμπέλια, τα οποία κατά την έκθεσή τους στον ήλιο, λάμπουν μοναδικά και δημιουργούν αξεπέραστες εικόνες. 

Ο οίκος Gancia ήταν ο επίσημος προμηθευτής οίνων της Αυλής, κατά την δυναστεία των Savoy-Carignano στα τέλη του 19ου αιώνα.

Τα ιστορικά υπόγεια Κελάρια του – τα οποία χαρακτηρίστηκαν από την Unesco μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς – είναι σκαμμένα σε ηφαιστειακό υπέδαφος για την διατήρηση μίας μόνιμα σταθερής θερμοκρασίας 12-14°C, ώστε ο οίνος να ωριμάσει κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες.

Ξεδιπλώνοντας τη λίστα με τους υπέροχους τίτλους κρασιών και ανακαλύπτοντας συνεχώς όλες τις ετικέτες του οίκου, καταλαβαίνεις πως τα δημιουργήματα αυτά, δεν προσπαθούν να σε εντυπωσιάσουν αλλά καταφέρνουν να σε γοητεύουν και να σε κάνουν να νιώσεις την απόλυτη απόλαυση. Με την πρώτη κιόλας γουλιά, η εξαιρετικά επιτυχημένη γευστική δομή τους, δημιουργεί μια ολοκληρωμένη εικόνα με αποτέλεσμα να εξισορροπούνται άψογα τα γευστικά συστατικά τους.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων το άνοιγμα ενός καλού αφρώδη οίνου φέρει μαζί του μηνύματα και ευχές. Στο άνοιγμα αυτού και κρατώντας το πιο λαμπερό ποτήρι με έναν αφρώδη οίνο της Gancia, όλα μπορούν να βρουν το δρόμο τους και να μας φανερώσουν τη μαγεία των ημερών. Μια μαγεία που εμπλέκει ευχές, χαμόγελα και μοναδικές γεύσεις με πρωταγωνιστή ένα Gancia Prosecco D.O.C. Brut ή Gancia Moscato D’Asti D.O.C.G. 

Διαλεχτά χρυσοκίτρινα Glera σταφύλια από το Treviso της βόρειας Ιταλίας δημιουργούν το απόλυτο Prosecco του οίκου Gancia, την ίδια στιγμή που στο ποτήρι μας αποκαλύπτεται ένα λαμπερό χρώμα με φίνες ανταύγειες και φινετσάτες φυσαλίδες. Πλησιάζοντας στη μύτη, αναδύονται αρώματα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών όπως λεμόνι και νεράντζι. Τέλος, δοκιμάζοντας απελευθερώνεται μια ελαφριά δροσερή οξύτητα η οποία τελειώνει με μια επίγευση που αφήνει ένα άρωμα φρεσκάδας.

Η απόλυτη εμπειρία ενός μεσημεριού κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, μπορεί να δημιουργηθεί με ένα ποτήρι Gancia Prosecco D.O.C. Brut το οποίο συνδυάζεται άψογα με μικρά ψάρια, με ελαφριές γεύσεις που κυριαρχεί η φρεσκάδα, με μπρουσκέτες που καλύπτονται από αφράτες μους θαλασσινών, με μια φρυγανισμένη φέτα καλού ψωμιού που πάνω της φιλοξενεί ένα ακριβό βούτυρο και μαύρο χαβιάρι, με μια ιδιαίτερη πιατέλα φρέσκων θαλασσινών εδεσμάτων, αλλά και με ένα ζουμερό φιλέτο τόνου πάνω σε μια σαλάτα φρέσκων λαχανικών. 

Το Gancia Moscato D’Asti D.O.C.G. αποκλειστικά από Moscato Bianco di Canelli σταφύλια, φέρει το πιο λαμπερό κίτρινο χρώμα με τον πιο ζωηρό αφρισμό. Τα εκρηκτικά αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως βερίκοκο, πεπόνι και σύκο αποκαλύπτονται πλησιάζοντας το ποτήρι μας στη μύτη, ενώ στη γεύση του μας χαρίζει μια γλυκιά εκδοχή του, που ισορροπεί άριστα με την οξύτητα, προσδίδοντας έντονες νότες φρούτων.

Τα καλύτερα sessions των γιορτών είναι και αυτά που ξεκινούν με το άνοιγμα ενός Gancia Moscato D’Asti D.O.C.G. και με μια πιατέλα με μαλακά τυριά με ήπιες και έντονες γεύσεις, με εκλεπτυσμένα σκληρά και ελαφρώς γλυκά, με μικρές μπρουσκέτες που καλύπτονται με κρυες μους τυριών, με μεγάλα κρουτόν που μπορούν να βουτήξουν σε ένα καλό βούτυρο αρωματισμένο με μαϊντανό και πράσινα αρωματικά, με ψητά σπαράγγια με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι, αλλά και με τάρτες με φρέσκα φρούτα και cream patisserie.

Δοκιμάστε επίσης το Gancia Brut, από διαλεχτά σταφύλια από επιλεγμένες “Vino Spumante” περιοχές, που φέρει ευχάριστα αρώματα εσπεριδοειδών και ταιριάξτε το με ελαφριά πιάτα ή εκμεταλλευτείτε τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του για την βάση ενός κοκτέιλ. Επίσης, το Gancia Brachetto D’Acqui D.O.C.G. από σταφύλια του Brachetto, το οποίο ξεχωρίζει με το έντονο ρουμπινί χρώμα του και σερβίρεται παγωμένο στους 6οC – 8οC, δίνοντας ιδανικό τελείωμα σε ένα γεύμα και τέλος, το Gancia Moscato Rose, με το φωτεινό βερικοκί χρώμα του και τα εκρηκτικά αρώματα λουλουδιών και τις φρουτώδεις νύξεις, το οποίο συνδυάζεται υπέροχα με φρουτοσαλάτες, ελαφριά γλυκά ή απολαμβάνεται σκέτο ως απεριτίφ.

Φέτος, γεμίζουμε τα πιο ωραία ποτήρια μας με τον πιο γοητευτικό αφρώδη ιταλικό οίνο Gancia και τα σηκώνουμε ψηλά κάνοντας ευχές που θα γίνουν σίγουρα πραγματικότητα!

#DrinkBeauty #GanciaTime

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR