Κοπεγχάγη: Το ανθρώπινο επίτευγμα “Copenhill” ανοίγει επίσημα τις πόρτες του

Ο ταλαντούχος Δανός αρχιτέκτονας Bjarke Ingels της εταιρείας BIG κατόρθωσε να προσφέρει τους κατοίκους της Κοπεγχάγης με την κατασκευή ενός εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και παραγωγής ενέργειας και τη δυνατότητα στους λάτρεις του σκι, να εξασκηθούν στο αγαπημένο τους άθλημα.

Το Copenhill είναι ο μοναδικός λόφος της πόλης, έστω και τεχνητός, που χρησιμοποιεί την ενέργεια που εκλύεται από την καύση απορριμμάτων ώστε να τροφοδοτεί με ατμό περίπου 120.000 νοικοκυριά. Υπολογίζεται πως θα συγκεντρώνει περί τους 400.000 τόνους οικιακών απορριμμάτων ετησίως και ο ατμός που θα παράγεται θα διοχετεύεται στο αστικό δίκτυο θέρμανσης και θα προσφέρει ζεστό νερό.

Το έργο είναι γεμάτο με μονοπάτια πεζοπορίας με πλούσια βλάστηση και διαθέτει τον ψηλότερο τεχνητό τοίχο αναρρίχησης στον κόσμο στην πρόσοψή του.

Το συγκεκριμένο έργο, τοποθετημένο στην καρδιά της πόλης και δίπλα στη μαρίνα σκαφών αναψυχής, φιλοδοξεί να αποτελέσει δημοφιλή προορισμό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Το κτίριο θα λειτουργεί ως οικοσύστημα ανθρώπινης επινόησης και κατασκευής το οποίο, εκτός από τα απορρίμματα που επεξεργάζεται, θα συλλέγει και φυσικούς πόρους.

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Lille Petra: Το εκλεπτυσμένο cafe στην Κοπεγχάγη που εξυμνεί το scandi style