Quantcast

Μια κατοικία 12 τ.μ. στον Ισημερινό προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε

Το parasitic house είναι μια μικρή κατοικία 12 τ.μ. που χτίστηκε από το γραφείο el sindicato arquitectura, στην περιοχή San Juan στον Ισημερινό.

Σκαρφαλωμένο στην ταράτσα ενός κτιρίου, το el sindicato arquitectura έχει κατασκευάσει το σπίτι με το όνομα parasitic house, μια κατοικία μόλις 12 τ.μ. η οποία εμπνέεται από ένα απόσπασμα του πολιτικού, José Mujica: «Φτωχός δεν είναι αυτός που έχει λίγα αλλά αυτός που χρειάζεται πολλά». Με αυτό το μότο, η μικροσκοπική δομή του σπιτιού παρέχει μόνο τα βασικά και απευθύνεται σε ένα ζευγάρι ή σε ένα άτομο.

Στο σπίτι υπάρχει μπάνιο, κουζίνα, κρεβάτι, αποθήκη και ένας ευέλικτος χώρος για φαγητό, εργασία και κοινωνικοποίηση. Το εσωτερικό του σπιτιού επενδύεται με πάνελ OSB, ενώ το μεγάλο παράθυρό του βλέπει στα βόρεια της περιοχής και γεμίζει με φυσικό φως την κατοικία.

Το σπίτι αποτελείται από 3 μονάδες που δημιουργούνται από 4 δομικά πλαίσια. Επίσης, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν μια μόνωση 12 εκατοστών στον σκελετό του με ίνες καρύδας ως μονωτικό υλικό.

Οι δημιουργοί του parasitic house ελπίζουν να χτιστούν ακόμα περισσότερα τέτοια σπίτια τα οποία θα αναβαθμίσουν τα παλιά κτίρια και τις περιοχές και ταυτόχρονα θα μπορούν να καλύψουν την ανάγκη των ανθρώπων για στέγαση.

Source Archdaily

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR