Το αριστουργηματικό loft στην Πράγα που στεγάζεται σε παλιό κτίριο ζυθοποιίας

Το συγκεκριμένο κτίριο, παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη για τη ζύμωση μπύρας από την Πρώτη Δημοτική Ζυθοποιία της Πράγας. Το ιστορικό κτίριο το ανακαίνισαν αρχικά οι αρχιτέκτονες της CMC το 2008 και μετά από σχεδόν 11 χρόνια, η εταιρεία το ξανά επισκευάζει για να δημιουργήσει ένα loft, που θα φέρει στοιχεία του παρελθόντος του σε συνδυασμό με τη μοντέρνα οπτική των ειδικών.

Το Loft with Love διατηρεί τη βιομηχανική του αισθητική ενώ ανυψώνεται αισθητικά ακόμα περισσότερο με τη διατήρηση των εκτεθειμένων τούβλων, των ακατέργαστων τοίχων και του σκυροδέματος. Ο τραχύς τοίχος από τούβλα είναι ο πρωταγωνιστής για τον κύριο χώρο του διαμερίσματος, ο οποίος διαθέτει οροφές διπλού ύψους. Μια εντυπωσιακή μεταλλική σκάλα που καταλήγει σε μια βιβλιοθήκη συνδέει του ορόφους, η οποία μοιάζει με διακριτικό γλυπτό και δένει αρμονικά με τη βιομηχανική αισθητική που κυριαρχεί.

Τέλος, η κουζίνα επενδύεται με ξύλινα πάνελ με σκοπό να δημιουργηθεί μια οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα στο βιομηχανικό σπίτι.

Source Design-Milk
Photos by BoysPlayNice

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Η Μαριόν Κοτιγιάρ είναι το νέο πρόσωπο του θρυλικού Chanel N° 5