Quantcast

Η Επάνοδος του Denim

Γράφει η Κατερίνα Παπαποστόλου


Η συλλογή Armani Exchange θέτει τους κανόνες του σύγχρονου denimwear.

Δεν είναι ότι το athleisure χάνεται και η high-low μείξη υφασμάτων και στοιχείων θα εγκαταλείψει τις πασαρέλες. Σίγουρα, όχι. Εξάλλου το streetwear δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο. Είναι που οι καταναλωτικές προτιμήσεις και απαιτήσεις αυξάνονται και υπεύθυνοι γι αυτό δεν είναι άλλοι από τους δημοφιλείς, μετά τους mods, στη διαμόρφωση των κανόνων του ready-to-wear, genZ και millennials. Οι λεγόμενοι σύγχρονοι καταναλωτές που κρατούν τον κόσμο σε μια οθόνη. Εκείνοι που ανακαλύπτουν τις τάσεις με το πάτημα ενός κουμπιού, τις συγκρίνουν, τις επανεξετάζουν και στο τέλος τις ανάγουν σε πρωταγωνιστικές, αφού πρώτα τις έχουν περάσει από τεστ προσαρμοστικότητας στις εξατομικευμένες ανάγκες τους.

Πρόκειται για γενιές που έχουν αλλάξει ριζικά τους ενδυματολογικούς κώδικες και δεν επιδιώκουν πλέον την επίδειξη του status τους μέσα από τα ρούχα, αλλά αναζητούν την άνεση και την κατασκευαστική αρτιότητα. Θέλουν υφάσματα και υλικά που να αντέχουν στον χρόνο, να είναι ηθικά κατασκευασμένα, να επιτρέπουν στο κορμί να αναπνέει, αλλά παράλληλα να προσαρμόζονται με αμίμητη ευκολία στο προσωπικό στυλ του καθενός. Εν συντομία, χαμαιλεοντικά κομμάτια που θα μπορούν να υπηρετούν το casualwear, μεταπηδώντας με ευκολία στο eveningwear με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Και όλα αυτά είναι, σαφώς, πλευρές του χαρακτήρα του denim. Γιατί πολύ απλά το denim είναι ίσως το πιο ευπροσάρμοστο ύφασμα που ανακαλύφθηκε ποτέ και το μόνο που δίνει σημασία στη λέξη “cool”, ειδικά όταν πρόκειται για δημιουργία της συλλογής Armani Exchange.

Πριν 2 χρόνια ήταν το mom’s jeans, μετά ξεκίνησε το ελαφρύ flare και η ελάττωση του μήκους στα μπατζάκια για να φτάσουμε σήμερα να αναμένουμε την επαναφορά των low-rise jeans – ένα κόψιμο που αγαπούν να μισούν οι fashion insiders, αλλά που και αυτό θα ξαναγοητεύσει το κοινό με τον κατάλληλο τρόπο. Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας, το θέμα είναι πως η τάση του denimwear επανέρχεται. Γιατί πολύ απλά, το denim τα έχει όλα. Καιρός, λοιπόν, για αναζήτηση του ιδανικού denim κομματιού. Και τι πιο statement και απαραίτητο από ένα denim jacket που κατατάσσεται στα διαχρονικά κομμάτια μιας casual γκαρνταρόμπας και μπορεί εντέχνως να συνοδεύσει από ένα jean παντελόνι σε μια all-over denim εκδοχή μέχρι ένα μεταξωτό slip dress. Οι επανασχεδιασμένες αναλογίες του γυναικείου Armani Exchange denim jacket και η 70s πινελιά από ένα ξεφτισμένο τελείωμα θα το ανακηρύξουν σε forever-piece κάθε laid-back look.

Για τις λάτρεις του easy chic με αέρα από το Μάη του ’69, το 5 pocket flares jean με ένα light wash εφέ και μήκος που φτάνει πάνω από τον αστράγαλο θα γίνει το κομμάτι πασπαρτού για τις relaxed εμφανίσεις. Συνδυασμένο με ένα κλασικό boyfriend πουκάμισο δεμένο στο στήθος ή ένα λευκό t-shirt και ένα ζευγάρι πλατφόρμες θα σας ανακηρύξει σε 70s queen.

Υπάρχουν πάντα όμως κι εκείνες που δεν μπορούν να αποχωριστούν τη ροκ γοητεία ενός super skinny jean. Φέτος, φορέστε το με sneakers και ένα body ή για τις πιο τολμηρές συνδυάστε το με κλασικές flip flops επιστρέφοντας στα naughty 00s.

Στην ανδρική γκαρνταρόμπα οι κανόνες ισχύουν κατ’ αντιστοιχία. Η άνεση πρωταγωνιστεί, με την Armani Exchange denim βερμούδα να υπογραμμίζει με τη χαλαρότητά της το street style και να συνδυάζεται από sneakers μέχρι pool slides, αναλόγως τη διάθεση.

Και επειδή ένα δεν είναι ποτέ αρκετό, το skinny five-pocket jean σε κλασικό denim χρώμα θα ισορροπήσει ιδανικά μεταξύ casual και eveningwear με το κατάλληλα παπούτσια και το σωστό grooming. Όσον αφορά δε το top,το πουκάμισο δεν είχε ποτέ ιδανικότερο εραστή από ένα high-fashion Armani Exchange jean.

Τη συλλογή Armani Exchange μπορείτε να τη βρείτε στα παρακάτω καταστήματα:

A|X ATHENS GOLDEN HALL
A|X RHODES|
ATTICA
ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT
PROJECT CONCEPT STORE IOANNINA
MELELOUDIS KAVALA

More Stories
DIOR MENS SUMMER 2024 FITTINGS EDITO STILL LIFE BY JACKIE NICKERSON 24 scaled (1)
The Dior Charm Bag: Το νέο έμβλημα της σύγχρονης πολυτέλειας
DIDÉE.GR