Βενετία

Βενετία: O Thibaud Poirier φωτογραφίζει την πόλη όταν «κοιμάται»

Έχοντας φωτογραφίσει μεγάλες πόλεις όπως το Τόκιο, το Ντουμπάι και τη Σαγκάη για την ενέργεια και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική τους, ο Thibaud Poirier απαθανατίζει τώρα την ομορφιά της Βενετίας, όταν αυτή «κοιμάται». Ο καλλιτέχνης γοητεύτηκε από τη νοσταλγία και τη ρομαντική ομορφιά της ιταλικής πόλης και θέλησε να την αποτυπώσει στο φακό.

Γι’ αυτή τη μοναδική σειρά, ο Παριζιάνος φωτογράφος εμπνεύστηκε από παλιές φωτογραφίες αλλά και από αρχαίες ζωγραφιές της πόλης της Βενετίας. Για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, δούλεψε τρεις νύχτες συνεχόμενα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Με τη χαρακτηριστική και προστατευμένη αρχιτεκτονική της, την απουσία αυτοκινήτων και τεχνολογίας, τη χαμηλή ρύπανση που επιτρέπει έναν όμορφο, ξάστερο ουρανό, η Βενετία παραμένει άθικτη και αυτό είναι που προσελκύει τόσους τουρίστες».

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η προοπτική του Thibaud Poirier αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο να ανακαλύψετε την πόλη της Βενετίας. Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του στη σελίδα του στο Instagram.

 

Source Fubiz

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Κορσική: Η πολυεπίπεδη βίλα με την ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό