Quantcast
Βενετία

Βενετία: O Thibaud Poirier φωτογραφίζει την πόλη όταν «κοιμάται»

Έχοντας φωτογραφίσει μεγάλες πόλεις όπως το Τόκιο, το Ντουμπάι και τη Σαγκάη για την ενέργεια και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική τους, ο Thibaud Poirier απαθανατίζει τώρα την ομορφιά της Βενετίας, όταν αυτή «κοιμάται». Ο καλλιτέχνης γοητεύτηκε από τη νοσταλγία και τη ρομαντική ομορφιά της ιταλικής πόλης και θέλησε να την αποτυπώσει στο φακό.

Γι’ αυτή τη μοναδική σειρά, ο Παριζιάνος φωτογράφος εμπνεύστηκε από παλιές φωτογραφίες αλλά και από αρχαίες ζωγραφιές της πόλης της Βενετίας. Για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, δούλεψε τρεις νύχτες συνεχόμενα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Με τη χαρακτηριστική και προστατευμένη αρχιτεκτονική της, την απουσία αυτοκινήτων και τεχνολογίας, τη χαμηλή ρύπανση που επιτρέπει έναν όμορφο, ξάστερο ουρανό, η Βενετία παραμένει άθικτη και αυτό είναι που προσελκύει τόσους τουρίστες».

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η προοπτική του Thibaud Poirier αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο να ανακαλύψετε την πόλη της Βενετίας. Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του στη σελίδα του στο Instagram.

 

Source Fubiz

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR