Quantcast

Πολωνία: Το διαμέρισμα 55 τ.μ. με το έξυπνο εσωτερικό

Όντας ένα μικρό διαμέρισμα στην πόλη Λοτζ της Πολωνίας, το Flat in a Tenement House απαιτούσε μια δημιουργική σκέψη από την ομάδα 3XEL Architekci, που το ανέλαβε. Σκοπός τους ήταν να μεγιστοποιηθεί ο χώρος, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός νέου ζευγαριού. Έτσι λοιπόν, αποφάσισαν να προσθέσουν έναν ημιώροφο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των ιδιοκτητών.

Το κύριο επίπεδο του διαμερίσματος είναι αρκετά μικρό και περιλαμβάνει κουζίνα, τραπεζαρία και το μπάνιο. Στον ημιώροφο μεταφέρθηκε το σαλόνι, ενώ στον ίδιο όροφο είναι και η κρεβατοκάμαρα. Μπορεί το συνολικό μέγεθος να μην ξεπερνά τα 55 τ.μ., το εσωτερικό του όμως δίνει μια αίσθηση ανοιχτού χώρου και έναν ζεστό χαρακτήρα.

Η κουζίνα ακολουθεί μια απλή γραμμή σχεδιασμού και είναι αρκετά μίνιμαλ, με ντουλάπια σε μαύρο ματ χρώμα και γκρι πάγκους και ένα κομψό μαύρο ψυγείο Smeg. Τα πιο σκούρα στοιχεία, όπως το μαύρο χαλύβδινο κιγκλίδωμα κατά μήκος των σκαλοπατιών, εξισορροπούνται από τα ξύλινα δάπεδα και τις λεπτομέρειες. Στο ντεκόρ ενσωματώνεται επίσης και ένα ασπρόμαυρο ράφι στον τοίχο, αποτελώντας ιδανικό χώρο για τοποθέτηση ενθυμίων και βιβλίων.

Τέλος, ακριβώς έξω από το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο βρίσκεται κάτω από μια κεκλιμένη οροφή με έναν φεγγίτη που παρέχει το πολύ αναγκαίο φυσικό φως.

Source DesignMilk
Photos by Dariusz Jarząbek

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR