Ένα bungalow στη Μελβούρνη ιδανικό για καλλιτέχνες

Το αυστραλιανό στούντιο Splinter Society ανέλαβε την αναδιαμόρφωση ενός bungalow με καλιφορνέζικο στυλ στη Μελβούρνη. Σκοπός ήταν η αναδιαμορφωμένη κατοικία να έχει ιαπωνική αισθητική και ταυτόχρονα άμεση επαφή με τον κήπο.

Το συγκεκριμένο κτίσμα βρίσκεται στην περιοχή του Elwood, ενός προαστίου της Μελβούρνης, και η κατασκευή του έγινε τη δεκαετία του 1920. Όσο για το οικόπεδο, σκόπιμα έχει έκταση 450 τ.μ., αφού το σπίτι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει μια αίσθηση διαφυγής στον ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι συγγραφέας και ηθοποιός. Ο ίδιος ζήτησε ένα μέρος που να μη μοιάζει με τα συνηθισμένα, όπου θα μπορούσε να απομονωθεί από την κοινή καθημερινότητα. Έτσι λοιπόν, δημιουργήθηκε μια ειδική επέκταση στο σπίτι, κατάλληλη για διάβασμα και συγγραφή.

Το εξωτερικό φινίρισμα της επέκτασης αποτελείται από τσιμέντο και φυσικό σκοινί στο πάνω μέρος, που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα υφή και να παίξει με το φως στην επιφάνεια των τοίχων.

Source Dezeen

  1. […] το ολοήμερο deli στη Μελβούρνη εμπνέεται από τη γοητεία των ιστορικών δρόμων της […]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE