Quantcast
Βίλες

Κρήτη: Το boutique hotel “Casa Cook” που δε μοιάζει με τα συνηθισμένα

Ένα boutique κατάλυμα από την Thomas Cook Hotel με όνομα Casa Cook, έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στα Χανιά της Κρήτης. Πρόκειται για ένα έργο του interior design studio Lambs and Lions Berlin, των Ελλήνων αρχιτεκτόνων K-studio και της interior stylist Annabell Kutucu.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντερνιστικό “χωριό” αποτελείται από βίλες που… αγκαλιάζουν την πλαγιά ενός ανέγγιχτου τμήματος της κρητικής ακτής. Κύρια στοιχεία τους είναι το σκυρόδεμα, το ξύλο και η σχεδιαστική ισορροπία τους.

Οι εσωτερικοί χώροι αποπνέουν αέρα μεσαιωνικό και διαθέτουν πέτρινα δάπεδα, σκούρα ξύλα, υφάσματα σε γήινους τόνους και αρκετό rattan υλικό. Παρόλο που δεν περιβάλλεται από παράθυρα, υπάρχουν στενά ανοίγματα που επιτρέπουν στο φως να εισέλθει σε μικρές γωνιές. Υπάρχουν επίσης αιχμηρές γωνίες και μια αφθονία μπρουταλισμού εξαιτίας του ψυχρού γκρίζου σκυροδέματος και της πέτρας. Και τα δύο όμως αντισταθμίζονται από τα πλούσια τροπικά φυτά γύρω από την κατοικία και την boho υπαίθρια επίπλωση.

Οι κοινόχρηστες κατασκευές -όπως το εστιατόριο του ξενοδοχείου, το bar και η αίθουσα τέχνης- βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μοναδική εμπειρία διαμονής. Για να φτάσουν μέχρι εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να ακολουθήσουν μία ειδυλλιακή διαδρομή μέσα από τα ιδιωτικά μονοπάτια του καταλύματος.

 

Source YellowTrace

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR