Η νορβηγική κατοικία που «χαζεύει» το μαγικό τοπίο της φύσης

Στην πλαγιά ενός λόφου σε ένα νησί στη Νορβηγία, το Cabin Stokkoya είναι μια μινιμαλιστική παραθαλάσσια κατοικία με αξεπέραστο σχεδιασμό. Το κτίσμα μοιάζει να ακουμπά ελαφρά στο έδαφος, αφού χωρίζεται σε επίπεδα που φαίνονται σαν να αιωρούνται.

Όσον αφορά την εμφάνιση, η επένδυση από σκούρο ξύλο στο εξωτερικό του εμπνέεται από τους σχηματισμούς των πετρωμάτων που υπάρχουν στο γύρω περιβάλλον. Σε αντίθεση με αυτό το τραχύ κλίμα, το εσωτερικό προσφέρει ένα ζεστό καταφύγιο με ήρεμη διάθεση. Τα έπιπλα έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν χώρους πολλαπλών χρήσεων. Σκοπός είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο κάθε σημείο του σπιτιού.

Ο κύριος χώρος διαμονής εκτείνεται κατά μήκος του ισογείου, ενώ ανεβαίνοντας μερικά σκαλιά, συναντά κανείς τα 2 ιδιωτικά υπνοδωμάτια.

Ο τρόπος που έχει τοποθετηθεί η κατοικία επιτρέπει την πανοραμική θέα στην ακτογραμμή, ενώ τα παράθυρα των δωματίων παρέχουν μία ξεχωριστή άποψη στα καταπράσινα τοπία.

Source Uncrate
Photos: Kappland Arkitekter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE