Quantcast
τεχνοτροπία

Brillhart House: Η τροπική κατοικία με την ιδιαίτερη δομή στο Μαϊάμι

Οι αρχιτέκτονες Brillhart Architects δημιούργησαν ένα νεωτεριστικό σπίτι με τροπικό ύφος, στο οποίο και έδωσαν το όνομά τους. Το Brillhart House λοιπόν, βρίσκεται στο Μαϊάμι και μετράει μόλις 5 χρόνια ύπαρξης. Η έμπνευση για το κτίσμα ήρθε φυσικά από την τυπολογία που χρησιμοποιείται στα αμερικάνικα γυάλινα κτίσματα καθώς και από το μοντερνισμό της Φλόριντα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι είναι τοποθετημένο σαν κύβος και μοιάζει σαν να επιπλέει πάνω από το έδαφος.

Η τεχνοτροπία που υιοθετήθηκε εξωτερικά στην κατασκευή δεν είναι απλά θέμα αισθητικής και δημιουργίας χώρου. Πρόκειται για μια μορφή προστασίας τόσο από τον άνεμο όσο και από τον ήλιο, που αποτελείται από τέσσερα ξύλινα παντζούρια, τα οποία ανοίγουν τελείως, πλημμυρίζοντας το σπίτι με φως.

Στο εσωτερικό, οι γυάλινοι τοίχοι αντιπαραβάλλονται με διάφορους τύπους ξύλου, όπως αυτόν της κερασιάς, του δρυ και του κόκκινου κυπαρισσιού. Όσο για τη διαρρύθμιση, τα δύο υπνοδωμάτια βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του σπιτιού, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι στη δεξιά. Μάλιστα, σε περίπτωση που οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες χρειάζονται επιπλέον χώρο, υπάρχουν έτοιμα σχέδια για ένα νέο master υπνοδωμάτιο και μια πισίνα.

Source The Spaces
Photo: Claudia Uribe

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR