Quantcast
εποχής

Μια εντυπωσιακή κατοικία βικτωριανής εποχής στο Λονδίνο αποκτά νέες προσθήκες

Οι Gresford Architects επέκτειναν ένα σπίτι βικτωριανής εποχής στο Hackney του Λονδίνου με ένα πλευρικό κτίσμα σε ροζ χρώμα. Πρόσθεσαν δηλαδή μια μεγαλύτερη κουζίνα και ένα καθιστικό στο πίσω μέρος του διώροφου, διατηρητέου ακινήτου Ritson Road. Η επέκταση αυτή θυμίζει κήπο, αφού ο “βυθισμένος” χώρος καθισμάτων περιβάλλεται από συρόμενες πόρτες με θέα στον εξωτερικό κήπο. Ωστόσο, ο χώρος διαθέτει και στο εσωτερικό του φυτά.

Εξωτερικά, η pop επέκταση είναι σε έγχρωμο σκυρόδεμα, το οποίο παραμένει εκτεθειμένο και εσωτερικά, σχηματίζοντας μία “σπονδυλική στήλη” κατά μήκος του ισογείου.  Οι ακατέργαστες επιφάνειες από σκυρόδεμα δημιουργούν μια οπτική σύνδεση μεταξύ του χώρου διαβίωσης και της πλευρικής επέκτασης. Παράλληλα, οι εγγενείς ατέλειες της επιφάνειας δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό για την εκλεκτική επίπλωση που χρησιμοποιήθηκε.

Το σχέδιο της επέκτασης διατηρεί το σχήμα του αρχικού σχεδίου, ενώ διαχωρίζεται από την κύρια κατοικία. Έτσι, δημιουργείται επιπλέον χρήσιμος χώρος και βελτιώνεται η σύνδεση των ισόγειων χώρων. Όσον αφορά τα δωμάτια στο μπροστινό μέρος της βικτωριανής κατοικίας, αναδιαμορφώθηκαν για να φιλοξενήσουν μια νέα κουζίνα, με μια τραπεζαρία μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού.

Source Dezeen
Photography: Andrew Ogilvy

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR