Quantcast

Κάννες 2019: Ο Χρυσός Φοίνικας του ταλαντούχου Βασίλη Κεκάτου

Ο Βασίλης Κεκάτος με την ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» γίνεται ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που τιμάται με αυτό το βραβείο στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο Κεκάτος θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια του ελληνικού και ευρωπαϊκού σινεμά. Η ταινία του πραγματεύεται την τυχαία συνάντηση δύο νεαρών σε ένα βενζινάδικο της εθνικής οδού, με πρωταγωνιστές τους Νικολάκη Ζεγκίνογλου και Ιώκο Ιωάννη Κοτίδη.

Ο μικρομηκάς σκηνοθέτης με καταγωγή από την Κεφαλονιά, Βασίλης Κεκάτος, τιμήθηκε με το Χρυσό Φοίνικα στο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών και έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει αυτό το βραβείο στη διοργάνωση. Φανερά συγκινημένος, ο Βασίλης Κεκάτος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του καθώς παραλάμβανε το βραβείο του και έκλεισε τη σύντομη ομιλία του με ένα «ευχαριστώ πολύ» στα ελληνικά.

Μετά την επιτυχημένη πορεία της ταινίας του «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» -που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σάντανς, ο Έλληνας δημιουργός έφτασε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα καλύτερης μικρού μήκους ταινίας, με τη νέα ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4.240 ταινίες από όλο τον κόσμο. Απόψε παρέλαβε τελικά αυτός το βραβείο καθώς το φιλμ του κέρδισε την επιτροπή.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR