Μια κατοικία-αριστούργημα στην Κρήτη που εξυψώνει το σύγχρονο design

Με επένδυση από πέτρα και σκυρόδεμα, το Ring House στην Κρήτη μοιάζει να αποτελεί μέρος του φυσικού τοπίου. Η κατοικία σχεδιάστηκε με ένα καμπυλώδες περίγραμμα, με σκοπό να ακολουθεί το περίγραμμα του εδάφους. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν ουδέτερα υλικά, ώστε να αναμειγνύονται ομοιόμορφα με το έδαφος, ενσωματώνοντας το οικόπεδο στο λόφο.

Το κτίσμα φέρει σχήμα “U” το οποίο -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει μια κεντρική αυλή με έναν κήπο από εσπεριδοειδή και βρώσιμα φυτά. Εσωτερικά, οι λευκοί τοίχοι αντανακλούν το φυσικό φως δημιουργώντας έτσι μια φωτεινή και ευάερη ατμόσφαιρα. Τα μεγάλα τζάμια παρέχουν απρόσκοπτη θέα, ενώ η πισίνα υπερχείλισης “βλέπει” προς τη θάλασσα.

Σε μια προσπάθεια διατήρησης του υπάρχοντος περιβάλλοντος, οι σπόροι που βρέθηκαν στην περιοχή συλλέχθηκαν πριν από την κατασκευή και καλλιεργήθηκαν σε θερμοκήπιο. Έπειτα, τα φυτά φυτεύτηκαν γύρω από το κτίσμα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η φυσική χλωρίδα.

Φωτογραφίες: George Messaritakis / decaACHITECTURE
Source Uncrate

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE