Quantcast

Μαδρίτη: Το καινοτόμο διαμέρισμα με το εντυπωσιακό sleeping pod

Το ισπανικό στούντιο Husos Arquitectos, δημιούργησε ένα διαμέρισμα με εσωτερική επένδυση από κόντρα πλακέ μήκους 46 τετραγωνικών μέτρων στη Μαδρίτη, για έναν νέο γιατρό και το κατοικίδιό του.

Το διαμέρισμα βρίσκεται μέσα σε ένα συγκρότημα κατοικιών της δεκαετίας του ’60, στη γειτονιά Acacias της Μαδρίτης, η οποία περιγράφεται από τους αρχιτέκτονες ως μια σύγχρονη εκδοχή των παραδοσιακών ισπανικών συγκροτημάτων που συνδέονται με εξωτερικούς διαδρόμους και κοιτάζουν σε μια κοινή εσωτερική αυλή.

Τόσο ο γιατρός όσο και ο σκύλος του είχαν αρκετές απαιτήσεις από το νέο σχεδιασμό που προσμέτρησαν οι αρχιτέκτονες αφού παρακολούθησαν τις καθημερινές τους ανάγκες. Και οι δύο είναι πολύ ευαίσθητοι στη θερμότητα και γι’ αυτό τους ήταν απαραίτητο ένα καλά αεριζόμενο διαμέρισμα που θα μπορούσε να παραμείνει δροσερό κατά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες της Μαδρίτης.

Επιπλέον, το σαλόνι έπρεπε να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να επιτρέπει μια ποικιλία δραστηριοτήτων στους δυο συγκατοίκους καθώς και να μπορεί να φιλοξενεί τους κοντινούς φίλους για έναν ύπνο.

Οι αρχιτέκτονες επιθυμούσαν το διαμέρισμα να έρθει σε αντίθεση με το ολόλευκο και αποστειρωμένο περιβάλλον του νοσοκομείου -όπου εργάζεται ο γιατρός- και για τον λόγο αυτό, χρησιμοποίησε ζεστά χρώματα και φυσικά υλικά όπως κόντρα πλακέ πεύκου και σημύδας για να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Source Dezeen

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR