Quantcast

Πέντε κρυμμένες κατοικίες στα δάση της Αργεντινής

Ο Αργεντίνος αρχιτέκτονας Luciano Kruk, παραμένει πιστός στη δημιουργία κτιρίων από τσιμέντο, κατασκευάζοντας πέντε κατοικίες στα δάση και στους αμμόλοφους της Αργεντινής.

Το Casa H3 πρόκειται για μια διώροφη, γυάλινη κατασκευή, που περιβάλλεται από τμήματα τσιμέντου. Τοποθετημένο σε παραλιακή περιοχή κοντά στο Μπουένος Άιρες, περιβάλλεται από πεύκα, ενώ το τσιμέντο έχει παραμείνει ακατέργαστο, ώστε να συνάδει με το περιβάλλον με την πάροδο των χρόνων.

Ξύλινες σανίδες προσδίδουν ζεστασιά στο Casa ΜR, μια κατασκευή από τσιμέντο στην αμμώδη περιοχή της Κόστα Εσμεράλντα. Ο Kruk και η ομάδα του, διαχώρισαν την κατασκευή σε δύο ξεχωριστούς όγκους, με κύριο στόχο να διατηρηθεί το φυσικό τοπίο και η αμμώδης πλαγιά.

Το Casa L4 πρόκειται για την εξοχική κατοικία του αρχιτέκτονα και της συντρόφου του. Περιμετρικά τμήματα τσιμέντου, λειτουργούν ως σκέπαστρα στους γυάλινους τοίχους του κτιρίου, που προσφέρουν θέα στο φυσικό τοπίο, γεμάτο με δένδρα και αμμόλοφους. Ξεχωριστό χαρακτηριστικό της κατοικίας αποτελεί η πισίνα στη στέγη, που εξέχει σε ύψος λόγω της γυάλινης περιμέτρου.

Η τσιμεντένια κατασκευή του Casa SV, ενός σπιτιού χτισμένου σε ένα δάσος του Pinamar, ξεκίνησε σταδιακά να αποκτά λεκέδες και δυσχρωμίες, με αποτέλεσμα να αναμιγνύεται ομαλά με το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να δημιουργεί άσχημη οπτική αισθητική. Σε αυτό βοηθούν και οι δύο αντικριστοί γυάλινοι τοίχοι στην τραπεζαρία που διευκολύνουν την θέα στο δάσος.

Τρεις διαφορετικοί όγκοι, έχουν τοποθετηθεί ο ένας πάνω στον άλλο στην κατοικία Casa Golf, ώστε να ανυψώσουν το οίκημα ενδιάμεσα από τους αμμόλοφους του τοπίου. Η ταπεινή του κατασκευή από τσιμέντο εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, ενώ η διαρρύθμιση των χώρων εσωτερικά ακολουθεί συγκεκριμένο μοτίβο λόγω της κατασκευής, με το σαλόνι να βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα, το υπνοδωμάτιο στο ψηλότερο κομμάτι και τέλος, ένα χώρο φιλοξενούμενων στον χαμηλότερο όγκο.

Source Dezeen

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR