Μια αριστουργηματική κατοικία στις μαγικές πλαγιές της Γρανάδα

Σε μια απότομη πλαγιά στην μητροπολιτική περιοχή της Γρανάδα, έχει κατασκευαστεί το AirHouse από την αρχιτεκτονική ομάδα ariasrecalde taller de arquitectura.

Πρόκειται για μια κατοικία που χτίστηκε σε διάφορα επίπεδα, με βεράντες και ταράτσες που οδηγούν σε έναν ενιαίο εξωτερικό χώρο. Το κτίριο ενσωματώνεται πλήρως στην άγρια τοπογραφία της περιοχής, ως μια σειρά αλληλεπικαλυμμένων επιπέδων, που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να μεγιστοποιείται η θέα και το φυσικό φως. Ο αέρας που κυκλοφορεί και διέρχεται από την κατοικία αναζωογονεί τα δωμάτια και παράγει φυσικούς αεραγωγούς με καθαρό αέρα, που δροσίζει τα δωμάτια και εξασθενεί τις υψηλές θερμοκρασίες της Γρανάδα.

Την οικία χαρακτηρίζει η κατασκευή από σκυρόδεμα, που εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον. Τη νύχτα, το σπίτι μετατρέπεται σε ένα μεγάλο λαμπτήρα, με έμμεσο φωτισμό και ρύθμιση της έντασης, που προσφέρει μεγάλη ευκολία χωροταξικά και οπτικά, δουλεύοντας σε δύο διαφορετικές κλίμακες, την αστική που προβάλλει το σπίτι από απόσταση, και την ανθρώπινη που δίνει τον φωτισμό εσωτερικά.

Source Archdaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE