Ο Leah Kennedy αναδεικνύει την ομορφιά ενός υποβαθμισμένου τοπίου

«Το αλάτι στην Αυστραλία έχει μετατραπεί σε ένα σοβαρό οικολογικό πρόβλημα εξαιτίας της υπερβολικής αποψίλωσης της τοπικής βλάστησης για γεωργικούς σκοπούς», αναφέρει ο Leah Kennedy.

Ο Αυστραλός φωτογράφος αποφάσισε να επιβιβαστεί σε ένα αεροσκάφος Cessna 210 για να πετάξει πάνω από την πόλη Περθ και τη λίμνη Moore, με σκοπό να δημιουργήσει την υπέροχη συλλογή του με τίτλο “Salis”. «Σε ένα τοπίο που θα έπρεπε να είναι ξηρό και αλατώδες, η αφαίρεση της βλάστησης προκαλεί την άνοδο των υπόγειων υδάτων, με αποτέλεσμα το αλάτι να ωθείται στην επιφάνεια. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ούτως η άλλως σε μέρη της Δυτικής Αυστραλίας αλλά η αποψίλωση έχει επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά επιζήμιο για τη φυσική χλωρίδα και πανίδα. Αυτό αυξάνει την ποσότητα αλατιού στις φυσικές πηγές νερού, σε επικίνδυνα επίπεδα. Στις φωτογραφίες μου ήθελα να προβάλλω αυτή την αντίθεση, της υποβάθμισης του τοπίου αλλά ταυτόχρονα της ομορφιάς του.»

“Σε αυτά τα αεροπλάνα οι πόρτες συνήθως έχουν αφαιρεθεί ή φωτογράφιζα μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο ώστε η κάμερα να είναι έξω από το αεροπλάνο για καλύτερες λήψεις του τοπίου. Ακολουθήσαμε την πορεία αρχαίων ποταμών στην περιοχή μεταξύ του Περθ και της λίμνης Moore, περίπου 300 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά του Περθ.”

Για περισσότερες εικόνες επισκεφτείτε το Instagram του καλλιτέχνη: @leahkennedyphotography

Source Fubiz

  1. […] είναι σαν το Παρίσι, είναι μια πόλη γεμάτη μουσεία και πανέμορφα μνημεία. Σε κάθε γωνιά του δρόμου υπάρχει ένα όμορφο […]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE