Quantcast

Το Μιλάνο κατά τη διάρκεια του Fashion Week

Η εβδομάδα μόδας του Μιλάνου ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου. Το κυριότερο θέαμα αποτελούν φυσικά τα σόου μεγάλων οίκων, όπως οι Gucci, Prada και Versace, αφήνοντας ίσως λίγο χρόνο για οτιδήποτε άλλο.

Εξίσου σημαντικό με τις πασαρέλες, είναι και το φαγητό, και για όσους βρουν λίγο χρόνο, το Μιλάνο προβλέπεται για ένα καλό γεύμα αλλά και για βόλτα στα αξιοθέατα. Είτε βρίσκεστε εκεί για να παρακολουθήσετε τις νέες τάσεις, είτε απλά επισκεφτήκατε την πόλη τη συγκεκριμένη περίοδο, σας παρουσιάζουμε κάποιες προτάσεις με τις καλύτερες επιλογές για το που να φάτε, τι να δείτε και από που να ψωνίσετε.

Η Φλωρεντία μπορεί να είναι ο κορυφαίος προορισμός της Ιταλίας για τους λάτρεις της τέχνης, με αριστουργήματα όπως η Γέννηση της Αφροδίτης και ο Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου να προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, παρόλα αυτά το Μιλάνο ηγείται στη σκηνή της σύγχρονης τέχνης. Επισκεφτείτε το Spazio Maiocchi που φιλοξένησε εκθέσεις του Virgil Abloh και του Carhartt WIPP. Στις 21 Φεβρουαρίου η γκαλερί, θα φιλοξενήσει μια έκθεση του Korakrit Arunanondchai, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου, καθώς και μια συνεργασία του Slam Jam με τον φωτογράφο David Sims και τον καλλιτέχνη Jeremy Deller, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 25 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να επισκεφθείτε και το Fondazione Prada. Παρά το όνομα του γνωστού οίκου, πρόκειται για ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης και όχι για ένα μουσείο μόδας. Ο κεντρικός χώρος βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, αλλά μπορείτε να αρκεστείτε στον εκθεσιακό χώρο Osservatorio που βρίσκεται στη Galleria Vittorio Emanuele II. Για να πάρετε μια ιδέα από το street style της πόλης, περιπλανηθείτε στις γειτονιές του Navigli και της Brera, διαφορετικά κατευθυνθείτε στο πάρκο Sempione για μια βόλτα μακριά από τους ρυθμούς της μόδας.

Εάν ψάχνετε τελευταία στιγμή ρούχα για μια εκδήλωση ή απλά θέλετε να πάρετε σπίτι σας μια ανάμνηση από τη μόδα της πόλης, το Μιλάνο σας κάνει εύκολο το να ξοδέψετε χρήματα για αυτό το σκοπό. Αν είναι η πρώτη σας φορά στην πόλη φροντίστε να επισκεφτείτε το 10 Corso Como, το οποίο φιλοξενεί και ένα υπέροχο εστιατόριο. Στην περιοχή της Brera, το Slam Jam Milano φιλοξενεί τη συλλογή “Class of 1977” από τις 22 Φεβρουαρίου, ενώ στην ίδια γειτονιά το Antonia, αξίζει μια επίσκεψη για την αρχιτεκτονική του που σχεδιάστηκε από τον Ιταλό Vincenzo de Cotiis. Στην περιοχή του Navigli, το streetwear κατάστημα Antonioli, αποτελεί πόλο έλξης για τους πιστούς της μόδας μιας και από τις 21 Φεβρουαρίου φιλοξενεί τη συλλογή “Cosmic Workshop” του 032c.

Αν σας βγάλει ο δρόμος στο Fontazione Prada, επιβάλλεται μια στάση στο Bar Luce. Σχεδιασμένο από τον Wes Anderson, το εστιατόριο του μουσείου, εκτός από καφέ, σερβίρει τυπικά μιλανέζικα σνακ, υπό το υπέροχο ντεκόρ εμπνευσμένο από τις ταινίες του Anderson. Δίπλα σε πολλά από τα shows, στην περιοχή του Navigli, βρίσκονται το Mag Cafe και το God Save the Food, με πολλές επιλογές σε καφέ και σνακ. Εκεί μπορεί να πετύχετε και αρκετούς συμμετέχοντες, να απολαμβάνουν έναν καφέ ενδιάμεσα στα shows. Τέλος, στην περιοχή του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Milano Centrale, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα γλυκά σε κομψά καφέ όπως το Pave και το Orsonero.

Source Hypebeast

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR