Quantcast
Kinsterna

Kinsterna: Το βυζαντινό αρχοντικό της Μονεμβασιάς με τις παγκόσμιες διακρίσεις

Το Kinsterna Hotel είναι ένα βυζαντινό αρχοντικό που αποκαταστάθηκε με απόλυτο σεβασμό στην μακρά ιστορική του διαδρομή, για να μετατραπεί σήμερα σε ένα μοναδικό κατάλυμα με παγκόσμιες διακρίσεις που υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία διαμονής σε ένα πραγματικό παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης. Δεν υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν την ηρεμία, τον καθαρό αέρα και την αύρα αυτού του αρχοντικού, με θέα το θρυλικό κάστρο-βράχο της Μονεμβασιάς.

Το Kinsterna Hotel , βρίσκεται στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, 7 χλμ ΝΔ της Μονεμβασιάς στη Νότια Πελοπόννησο και είναι χτισμένο στην άκρη του κτήματος «Ιμπραήμ Μπέη».

Το εύφορο κτήμα, έκτασης 70 στρεμμάτων, περιλαμβάνει αιωνόβιες ελιές όπου κυριαρχεί η ποικιλία ‘Αθηνολιά’, εσπεριδοειδή και κυρίως τον παλιό πορτοκαλεώνα που παράγει τα φημισμένα πορτοκάλια της Μονεμβασιάς, οπωροφόρα δέντρα που βρίσκονταν εκεί από τις αρχές του 19ου αιώνα (όσα είχαν εξαφανισθεί, αντικαταστάθηκαν με ντόπιες ποικιλίες), επιβλητικά κυπαρίσσια, υπερμεγέθεις ιστορικούς αιωνόβιους ευκαλύπτους, περιβόλια με κηπευτικά, καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά και βότανα. Απέναντι από το αρχοντικό, σε έκταση 20 στρεμμάτων, βρίσκεται ο ιδιόκτητος αμπελώνας με ελληνικές ποικιλίες Κυδωνίτσα, Ασύρτικο, Αγιωργίτικο και κυρίως ‘Μονεμβασιά’, από τις οποίες προέρχονται τα κρασιά μας.

Έχοντας αναβιώσει όλες τις δραστηριότητες, όπως ο τρύγος των αμπελιών, η παραγωγή ελαιολάδου, η απόσταξη τσίπουρου, το ζύμωμα και ψήσιμο του ψωμιού, καθώς και η παρασκευή σαπουνιού, που ήταν για πολλές γενιές οι βασικές γεωργικές λειτουργίες του κτήματος, οι ιδιοκτήτες έχουν αναδημιουργήσει το τέλειο μοντέλο αειφορίας, αφού απώτερος στόχος του Kinsterna είναι να γίνει όσο είναι εφικτό μια αυτόνομη και ανεξάρτητη κοινότητα, όπως ήταν και αιώνες πριν.

Δοκιμάστε τα πλούσια τοπικά πιάτα του σεφ και της ομάδας του, χαλαρώστε γύρω από τις γεμάτες με φυσικό νερό πισίνες, γνωρίστε σπάνιες εκδόσεις στη βιβλιοθήκη, γευτείτε τα κρασιά μας στο κελάρι, αναζωογονηθείτε στο ατμοσφαιρικό Kinsterna Spa ή κάντε πεζοπορία στους καταπράσινους λόφους γύρω από το αρχοντικό για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα και τη φύση. Παράλληλα, το Kinsterna διοργανώνει διάφορες δραστηριότητες ιστορικού, πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα, που είναι στενά συνδεδεμένες με το κτήμα του και ειδικά σχεδιασμένες για τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή και την ιστορία του αρχοντικού.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR