τροχόσπιτο

Ένα παλιό τροχόσπιτο γίνεται ένα αριστουργηματικό γραφείο επιχειρηματία

Ένα τροχόσπιτο του 1960, μετατράπηκε σε ένα υπερσύγχρονο κινητό γραφείο, από την Καλιφορνέζικη εταιρεία Edmonds + Lee Architects.

Το έργο -που ονομάστηκε Kugelschiff- δημιουργήθηκε για τον Jeff Klerck, έναν επιχειρηματία της Silicon Valley, ο οποίος παρακινήθηκε από την διακοσμήτριά του, ώστε να αποκτήσει ένα κινητό γραφείο. Έπειτα από αρκετό ψάξιμο, ο Jeff και η κόρη του, βρήκαν το ιδανικό τροχόσπιτο, ένα κλασικό Airstream Bambi II του 1960, και οι Edmonds + Lee Architects το μετέτρεψαν σε έναν πλήρως συνδεδεμένο αλλά και απομονωμένο κινητό γραφείο.

Σε μόλις 7.4 τ.μ. το τροχόσπιτο περιλαμβάνει ότι χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του, με λεπτομέρειες κρυμμένες σε ντουλάπια, τοίχους και κάτω από καθίσματα. Τα τοιχώματα είναι βαμμένα σε λευκό αλουμίνιο και τα δάπεδο έχει καλυφθεί με ανοιχτόχρωμο παρκέ. Την μία άκρη του καταλαμβάνει περιμετρικά ένας καναπές, με μάλλινη επένδυση, γύρω από ένα λευκό τραπεζάκι στο κέντρο. Στην άλλη πλευρά, ένα γραφείο που στηρίζεται σε δύο μεταλλικές βάσεις, αυξομειώνεται και μετατρέπεται εύκολα σε άνετο κρεβάτι, χάρη στο αποθηκευμένο στρώμα. Το χώρο ολοκληρώνουν οι πλαϊνοί πάγκοι, που περιλαμβάνουν το ψυγείο, ένα νιπτήρα και άπλετο χώρο αποθήκευσης.

Ηλιακοί συλλέκτες, βενζίνη, προπάνιο, ηλεκτρικό ρεύμα και νέας τεχνολογίας μπαταρίες, αποτελούν τις πηγές ενέργειας του τροχοφόρου γραφείου, ενώ ένας αναμεταδότης Wi-fi υπόσχεται ικανοποιητική συνδεσιμότητα ακόμη και σε απομονωμένες περιοχές. Στην δημιουργία του σύγχρονου γραφείου, συνέβαλε και η Nest, προσθέτοντας θερμοστάτη, ανιχνευτή καπνού, συναγερμό, κάμερα και το σύστημα της Google για έξυπνα σπίτια. Το Kugelschiff, φαίνεται να αποτελεί επανάσταση στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες επιλέγουν να εργάζονται εκτός των συγκαταβατικών γραφείων.

Source Dezeen

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
big pilot hires 0
Το νέο Big Pilot 43 της IWC Schaffhausen