Ένα φωτεινό ρετιρέ στη Βαρκελώνη που διαχωρίζεται με καμάρες

Το αρχιτεκτονικό στούντιο PMAA, ανέλαβε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας στην γειτονιά Raval της Βαρκελώνης.

Το κύριο χαρακτηριστικό της οικίας αποτελούν τα θολωτά διαχωριστικά, που καταφέρνουν να χωρίσουν ομαλά την έκταση των 99 τ.μ., σε δύο κύριες ζώνες. Η μια ζώνη αποτελείται από το καθιστικό, με το πράσινο χαλί να δένει αρμονικά με τα φυτά που έχουν τοποθετηθεί, ενώ ένας μεγάλος λευκός καναπές «στριμώχνεται» ανάμεσα στις καμάρες. Ο χώρος έχει θέα το δρόμο, από τα θολωτά παράθυρα της αρχικής κατασκευής του κτιρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια γεωμετρική επανάληψη. Ένα σκαλοπάτι οδηγεί στο ανοιχτό μπάνιο, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό ένα κουτί από καθρέφτη που περιέχει το μπάνιο.

Το υπνοδωμάτιο διαχωρίζεται από το χώρο του μπάνιου με ένα τζάμι, ενώ μια λευκή κουρτίνα προσφέρει επιπλέον ιδιωτικότητα. Σε έναν από τους εξωτερικούς τοίχους, έχει προστεθεί ένα μικρό χρωματιστό παράθυρο, με αποτέλεσμα το φυσικό φως να αποκτά μια απαλή πορτοκαλί απόχρωση, «θυμίζοντας ένα Φθινοπωρινό απόγευμα», όπως εξηγεί το PMAA.  

Source Dezeen

  1. Author Image
    Eve Green

    12 February

    I really love the color theme in which you set the furniture and it really help me to think that i can also create and design like this.
    thanks

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE