Quantcast
Βαρκελώνης

Ένα φωτεινό ρετιρέ στη Βαρκελώνη που διαχωρίζεται με καμάρες

Το αρχιτεκτονικό στούντιο PMAA, ανέλαβε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας στην γειτονιά Raval της Βαρκελώνης.

Το κύριο χαρακτηριστικό της οικίας αποτελούν τα θολωτά διαχωριστικά, που καταφέρνουν να χωρίσουν ομαλά την έκταση των 99 τ.μ., σε δύο κύριες ζώνες. Η μια ζώνη αποτελείται από το καθιστικό, με το πράσινο χαλί να δένει αρμονικά με τα φυτά που έχουν τοποθετηθεί, ενώ ένας μεγάλος λευκός καναπές «στριμώχνεται» ανάμεσα στις καμάρες. Ο χώρος έχει θέα το δρόμο, από τα θολωτά παράθυρα της αρχικής κατασκευής του κτιρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια γεωμετρική επανάληψη. Ένα σκαλοπάτι οδηγεί στο ανοιχτό μπάνιο, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό ένα κουτί από καθρέφτη που περιέχει το μπάνιο.

Το υπνοδωμάτιο διαχωρίζεται από το χώρο του μπάνιου με ένα τζάμι, ενώ μια λευκή κουρτίνα προσφέρει επιπλέον ιδιωτικότητα. Σε έναν από τους εξωτερικούς τοίχους, έχει προστεθεί ένα μικρό χρωματιστό παράθυρο, με αποτέλεσμα το φυσικό φως να αποκτά μια απαλή πορτοκαλί απόχρωση, «θυμίζοντας ένα Φθινοπωρινό απόγευμα», όπως εξηγεί το PMAA.  

Source Dezeen

More Stories
LOOK 02 0422 A RGB 1
Goop x Lacoste: Η συλλογή που εμπνέεται από το αθλητικό στυλ της Margot Tenenbaum