Το παραλιακό Polychrome House στο Σίδνεϊ που «αγγίζει» τη φύση

Το διώροφο κτίριο του 1960 ανακαινίστηκε πλήρως από το αρχιτεκτονικό γραφείο Amber Road σε συνεργασία με τους χρωματικούς συμβούλους Lymesmith. 

Ο σκοπός της ολικής μεταμόρφωσης του παραλιακού σπιτιού στο Cronulla, ήταν να γίνει πιο λειτουργικό, πολύχρωμο και «ζωηρό» για τους νεαρούς ενοίκους του.

Η κουζίνα και το καθιστικό, που αρχικά βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο, μεταφέρθηκαν στην επέκταση που δημιουργήθηκε στο πίσω μέρος του σπιτιού. Δημιουργήθηκε ένας ενιαίος χώρος κουζίνας, τραπεζαρίας και σαλονιού, όπου ενώνεται εύκολα με την αυλή, μέσω μιας συρόμενης τζαμαρίας.

Η πολύχρωμη ταπετσαρία και το πάτωμα που θυμίζει πλακόστρωτο, παραπέμπουν στο φυσικό τοπίο της περιοχής. Ένα μεγάλο κομμάτι μαρμάρου δημιουργεί αντίθεση με τον κόκκινο τοίχο, ενώ το τζάκι στο κέντρο του σαλονιού προδιαθέτει για συναθροίσεις γύρω του, στον μεγάλο χτιστό καναπέ φτιαγμένο από λευκά τούβλα.

Στον δεύτερο όροφο κατασκευάστηκαν δύο υπνοδωμάτια με δικό τους μπάνιο καθώς και ένα μικρό καθιστικό, ενώ πάνω από το γραφείο υπάρχει ένας διακριτικός χώρος φιλοξενίας.

Η συνεργασία των δύο δημιουργικών γραφείων έγινε αρμονικά με τη χρήση των κατάλληλων χρωμάτων έπειτα από την επιλογή των επίπλων και υλικών. Σκοπός της δημιουργικής διαδικασίας ήταν μια χρωματική ιστορία, με συνοχή στον χώρο, αλλά και μικρές εκπλήξεις και χρωματικές αντιθέσεις.

Source Dezeen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE