Quantcast
Δημητροπούλου

Ευγενία Δημητροπούλου: «Εκτιμώ πολύ τους ρομαντικούς, αυτούς που επιμένουν να δημιουργούν»

Φωτογραφίζει ο Ιωσήφ Αλεξιάδης
Hair & Make-up Παναγιώτης Καρακάσης
Outfits Karavan 
Shoes H&M
Location Pi Athens Suites


Η Ευγενία Δημητροπούλου μιλά για όλα όσα κάνει τη φετινή χρονιά, για πρότυπα και αξίες, καθώς και για την πληρότητα που νιώθει στο τέλος της ημέρας της.

Μίλησε μας για όλα όσα κάνεις φέτος…
Φέτος έχω τη χαρά να παίζω σε δύο παραστάσεις που αγαπώ πολύ. Στις «Γυναικες του Παπαδιαμάντη» και στον «Συμβολαιογράφο». Και οι δύο έχουν σκηνοθετηθεί από τον Π.Ζούλια και παρουσιάζονται στο θέατρο Χώρα. Νιώθω τυχερή που παίζω πλάι σε ηθοποιούς που θαυμάζω και εκτιμώ πολυ!

Η φάση που βρίσκεσαι τώρα επαγγελματικά και προσωπικά, σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένη στο τέλος της μέρας;
Το τέλος της μέρα συνήθως με βρίσκει εξουθενωμένη αλλά πλήρη ψυχικά και επαγγελματικά.

Πως βλέπεις να εξελίσσονται τα πράγματα γύρω μας; Υπάρχουν καταστάσεις που σου δημιουργούν ασφάλειες και ανασφάλειες σε επαγγελματικό επίπεδο;
Πολλές φορές σκέφτομαι πως ανήκω σε μια γενιά που είναι σαν να έπεσε σε μια μαύρη τρύπα όσον αφορά στις εξελίξεις και στις προοπτικές. Την ίδια όμως στιγμή εμπνέομαι και παίρνω δύναμη από συνομήλικούς μου που δημιουργούν και εξελίσσονται. Νομίζω πως αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Το επάγγελμα του ηθοποιού ήταν ανέκαθεν ανασφαλές
και ρευστό. Ωστόσο αυτό πολλές φορές σου δίνει μία τρομερή δύναμη και ώθηση να κάνεις πράγματα πέρα από εσένα και να δημιουργείς καλλιτεχνικά.
Σίγουρα έχω ανασφάλειες και κυρίως θέλω να μην μείνω στάσιμη και να δημιουργώ συνεχώς.

Πιστεύεις πως ακόμα δημιουργούνται ισχυρά πρότυπα στην ελληνική πραγματικότητα; Το κοινό μπορεί να ταυτιστεί και να «λατρέψει» πρόσωπα της επικαιρότητας όπως έκανε παλαιότερα;
Η εποχή της ταχύτητας σίγουρα δεν ευνοεί την ύπαρξη και τη δημιουργία ειδώλων, τουλάχιστον με την έννοια που το έχουμε γνωρίσει. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι τα περισσότερα πράγματα είναι φανερά πια δεν ευνοούν την ύπαρξη μυστηρίου γύρω από τα πρόσωπα αυτά. Όμως οι κοινωνίες αλλάζουν και εξελίσσονται και σίγουρα οδηγούν σε έναν διαφορετικό τρόπο «λατρείας» διαφόρων ατόμων.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, τί έχεις αποκομίσει από τον χώρο όλα αυτά τα χρόνια;
Νιώθω πολύ ευλογημένη που έχω γνωρίσει και συνεργαστεί με υπέροχους καλλιτέχνες δημιουργικούς και εμπνευσμένους, που έχω αρθρώσει επί σκηνής σπουδαία λόγια γραμμένα από σπουδαίους συγγραφείς και έχω δώσει την ψυχή και την καρδιά μου σε κάθε σκηνή που εχω κληθεί να παίξω.

Κρατάω στην καρδιά μου στιγμές που έχω βιώσει, ιστορίες που έχω ακούσει, μαθήματα που έχω πάρει από και επί σκηνής.

Άλλαξε κάτι από τα αρχικά επαγγελματικά σου σχέδια; Η πορεία σου μέχρι τώρα είναι αυτή που είχες φανταστεί;
Δεν μπορώ να πω ότι είχα σαφή επαγγελματικά σχέδια από την αρχή. Το σίγουρο είναι ότι ήθελα να ασχοληθώ πολύ με την τέχνη μου και να συνεργαστώ με ανθρώπους που θαυμάζω. Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Πολλές φορές γεγονότα και συνεργασίες έρχονται να ξεπεράσουν τις προσδοκίες και την φαντασία μου. Δεν σταματώ ωστόσο να ονειρεύομαι.

Έχεις απορρίψει προτάσεις που θεώρησες πως θα αποδυναμώσουν την ποιότητα της δικής σου, συνολικής δουλειάς;
Δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Ίσως έχω αρνηθεί κάποια πρόταση γιατί θεωρούσα πως δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου στο πλαίσιο εκείνης της δουλειάς εκείνη τη χρονική στιγμή.

Δίνεις «προτεραιότητες» πλέον που δεν έδινες παλαιότερα στη ροή της ημέρας σου; Προτεραιότητες που αφορούν την προσωπική σου ζωή.
Είναι αλήθεια πως οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου. Ωστόσο φροντίζω πάντα να βρίσκω χρόνο για τους φίλους μου και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πολύ σημαντικοί για μένα. Σε περιόδους που δεν τα καταφέρνω τόσο καλά επικαλούμαι την κατανόηση τους.

Υπάρχει ποιότητα και καλή αισθητική σήμερα;
Φυσικά! Πιστεύω πως η αισθητική και η ποιότητα υπάρχουν παρά την τάση και τη ροπή της εποχής για το γρήγορο, το πρόχειρο το ευτελές. Εκτιμώ πολύ τους ρομαντικούς που επιμένουν να δημιουργούν και να ψάχνουν την ποιότητα στη ζωή μας.

Τί σου έχει λείψει;
Θα ήθελα να κάνω ένα όμορφο ταξίδι.

Επιδιώκεις την αποδοχή;
Ναι! Νομίζω πως οι καλλιτέχνες είμαστε ανασφαλή άτομα και μέσα από το έργο μας επιδιώκουμε την αποδοχή και το χειροκρότημα.


Ευχαριστούμε θερμά το Pi Athens Suites για τη φιλοξενία. 

More Stories
viva magenta pantone colour year 2023 dezeen 2364 col 12 1704x1136 1
Viva Magenta: Το χρώμα του 2023 ανακοινώθηκε από την Pantone