Ο «Γυάλινος κόσμος» του Δημήτρη Καραντζά με την Μπέτυ Αρβανίτη

Η γνωστή ηθοποιός συναντά για πρώτη φορά τον σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά σ’ ένα απ’ τα κορυφαία έργα του Τεννεσί Ουίλιαμς.

Η Μπέτυ Αρβανίτη στην πρώτη της συνάντηση επί σκηνής με έναν από τους πλέον ταλαντούχους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, το Δημήτρη Καραντζά, πρόκειται να παρουσιάσει την προσεχή θεατρική περίοδο, το Γυάλινο Κόσμο, του Τεννεσί Ουίλιαμς.

Το έργο γράφτηκε το 1944 και παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στο θέατρο Civic στο Σικάγο. Αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ουίλιαμς. Ο Αμερικανός συγγραφέας σε πολλά από τα έργα του ενσωματώνει στοιχεία της δικής του προσωπικής ζωής κι εκείνης των παιδικών του χρόνων με την οικογένειά του. Ο Γυάλινος κόσμος θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό του.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

«Η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει εκτενώς αυτή ακριβώς τη διαδικασία, της ανάσυρσης που σημειώνει ο συγγραφέας στον πρόλογό του. Ο παρών χρόνος, ένας συγκεκριμένος χρόνος του παρελθόντος που επιστρέφουν τα πρόσωπα του έργου για να ξανά αντιμετωπίσουν το τραύμα τους, και ένα ακόμα βαθύτερο – ευτυχέστερο – παρελθόν στο οποίο ανατρέχουν ως καταφύγιο. Μ’ αυτή τη δομή και με πολύ καινοτόμες  – ακόμα – σκηνικές επιλογές, ο Ουίλιαμς δημιουργεί ένα εντελέστατο δράμα για την ύπαρξη και την ίδια τη λειτουργία του θεάτρου. Ένας κατασκευασμένος ρεαλισμός, μουσικής δομής που επιχειρεί να συνομιλήσει με τις απαρχές της θεατρικής πράξης.

Αμάντα Γουίνγκφιλντ: Μπέτυ Αρβανίτη
Λώρα Γουίνγκφιλντ: Ελίνα Ρίζου
Τομ Γουίνγκφιλντ: Χάρης Φραγκουλης
Τζιμ Ο ´Κοννορ: Εκτορας Λιάτσος

Μετάφραση : Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικά : Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια : Ιωάννα Τσάμη
Μουσική : Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Συνεργάτης στη δραματουργία : Θεοδώρα Καπράλου
Βοηθός Σκηνοθετη: Γκέλυ Καλαμπάκα
Φωτογραφίες παράστασης: Eλίνα Γιουνανλή


Από 02/11/2018 – 21/04/2019

Εισιτήρια: 10€, 13€, 15€, 16€ & 18€

Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Κεφαλληνίας 16, Αθήνα (Κυψέλη), +302108838727

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE