Quantcast

Ο Λευτέρης Λαζάρου αποκαλύπτει τα μυστικά της κουζίνας του σε ένα ξεχωριστό Masterclass

Ένα μοναδικό Μasterclass για ψάρια και θαλασσινά με τον Λευτέρη Λαζάρου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Varoulko Seaside την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Ο σεφ υποδέχθηκε φίλους του εστιατορίου στην κουζίνα του και μοιράστηκε μαζί τους τη γνώση του για τα ψάρια, τη θαλασσινή κουζίνα κι έδωσε μαγειρικά tips για αγαπημένα του πιάτα.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον πρώτο όροφο του Varoulko Seaside μύρισε ιώδιο από τα φρεσκοαλιευμένα ψάρια και θαλασσινά. Με θέα στη γραφική μαρίνα του Μικρολίμανου και τον ήλιο να λούζει κάθε γωνιά της κουζίνας, ο σεφ μπροστά από πληθώρα ψαριών και θαλασσινών, όπως συναγρίδες, σφυρίδες, στήρες, χριστόψαρα, τσιπούρες, μπαρμπούνια, καραβίδες, γαρίδες, καλαμάρια και σουπιές, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές για τους τρόπους μαγειρέματος, το φιλετάρισμα και τη συντήρηση των ψαριών, τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα φρέσκα ψάρια από εκείνα που έχουν αλιευθεί μέρες πριν, καθώς και πώς μπορεί κανείς να διακρίνει τις διαφορές από παρόμοια είδη.

Στο live cooking class ο σεφ ακολούθησε την έμπνευση της στιγμής ετοιμάζοντας συκώτι χριστόψαρου, από τα πιο αγαπημένα του ψάρια, αλλά και κλασικές συνταγές που συντροφεύουν χρόνια το Βαρούλκο. Φτιάχνοντας το καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας και κονφί ντομάτας, ο σεφ μοιράστηκε τη συνταγή και μίλησε για τις μνήμες από τα λόγια και την κουζίνα του πατέρα του που έδωσαν την έμπνευση για αυτό το πιάτο.

Μετά την ολοκλήρωση του masterclass ακολούθησε γεύμα για τους καλεσμένους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το μενού του Βαρούλκου απολαμβάνοντας την ίδια στιγμή την απαράμιλλη θέα στο Μικρολίμανο.

Οι προτάσεις της ημέρας περιελάμβαναν μερικές από τις πιο αγαπημένες γεύσεις όπως οι γαρίδες Κοιλάδος μαριναρισμένες με calamansi, κρέμα αβοκάντο και τσίλι μαγιονέζα, η φάβα αρωματισμένη με μανταρίνι Χίου και κιμά γαρίδας, το ψητό καλαμάρι με σταρότο και καπνιστό ζωμό από το καλαμάρι αλλά και ροφομακαρονάδα.

Ο επίλογος γράφτηκε με ένα από τα καινούργια επιδόρπια του μενού, τη βελούδινη κρέμα χαλβά με γλάσο σοκολάτας αρωματισμένο με ροδόνερο, πουρέ από χουρμάδες και sorbet παστέλι, ενώ οι εξαίρετες οινικές επιλογές του κτήματος Nico Lazaridi, το λευκό Cavalieri Lazaridi και το ροζέ “Μαύρο Πρόβατο” συνόδευσαν ιδανικά το γεύμα.

Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, μοναδικές γευστικές και οινικές απολαύσεις και μια θέα που ταξιδεύει το βλέμμα συνέθεσαν ένα ξεχωριστό μεσημέρι όπως αυτά που καθημερινά το Varoulko Seaside προσφέρει στους επισκέπτες του.

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR