Quantcast

PAX Burgeristas: Το ξακουστό θεσσαλονικιώτικο burger ήρθε στην Αιόλου

Γράφει ο Δημήτρης Τσακούμης aka DimitrisGoes

Τους Θεσσαλονικιούς τους εμπιστεύομαι με το φαγητό -όχι μόνο με τις μπουγάτσες και τα τρίγωνα, αλλά και με τα burger. Κυρίως επειδή κρατούν ακόμη, τόσο στην παρασκευή όσο και στη γεύση, την απολαυστική αφέλεια του χειροποίητου (σε αντίθεση με το «προκάτ»), του πραγματικού (σε αντίθεση με το «πλαστικό»), του γνήσιου (σε αντίθεση με το «ντεμέκ») και του μερακλίδικου (σε αντίθεση με το «ετοιματζίδικο»). Γι’ αυτό & έσπευσα στο PAX burgeristas της πλατείας Αγίας Ειρήνης με το που άνοιξε…

Είχα ακούσει τα καλύτερα γι’ αυτό το θεσσαλονικιώτικο μπεργκεράδικο (έχει ήδη 3 καταστήματα στη συμπρωτεύουσα), τόσο από τους βόρειους foodie φίλους, όσο και από τους μπεργκερφίλ Αθηναίους, που του έδωσαν εύφημο μνεία στην πρώτη του εμφάνιση στο φετινό Burger Fest πριν λίγες μέρες.

Και είναι αλήθεια έχω να πω τελικά αυτό που υπόσχεται: ένα burger που το βλέπεις να ψήνεται εκεί μπροστά σου, πατάτες που κόβονται μέσα στο κατάστημα, onion rings που πριν το τηγάνι πανάρονται με panko επιτόπου, ακόμη και σως που δεν έρχονται ως την Αιόλου σε mega συσκευασίες με συντηρητικά, αλλά ετοιμάζονται in house.

Photo DimitrisGoes

Προσωπικά ξετρελάθηκα με το -σπάνιο να το βρεις- burger με κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια & truffle mayo sauce (βλ. φωτο), τόσο πλούσιο στη γεύση που μου πετάχτηκαν τα μάτια έξω από την απόλαυση.

Κι επίσης με τις Chili Con Carne Fries με το τηγανητό αυγό από πάνω… σοκ!

Δείτε περισσότερα εδώ.

Cover Photo: Pax Burgeristas Fb

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR