Quantcast
Μουσείο

Το νέο Μουσείο James Bond στις Αυστριακές Άλπεις

Ένα νέο Μουσείο James Bond ανοίγει τις πόρτες του και οι επισκέπτες του πρέπει να ταξιδέψουν σε μια απομονωμένη και παγωμένη τοποθεσία στις Αυστριακές Άλπεις για να το βρουν.

Το «007 Elements Μuseum» βρίσκεται στην κορυφή του όρους Γκάισλαχκογκλ στο χωριό Ζέλντεν και είναι προσβάσιμο μόνο με τελεφερίκ, σύμφωνα με το CNN. Η κορυφή των Άλπεων είναι σημαντικό σημείο για τον Bond, καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Spectre» του 2015 με τον Ντάνιελ Κρεγκ να συναντά στην Hoffler Klinik την Dr. Madeleine Swann. Χτισμένο σε υψόμετρο πάνω από 3.000 μέτρα, εκτείνεται σε δύο επίπεδα και 1.300 τετραγωνικά μέτρα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα στα μουσεία που βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία του πλανήτη.

Η ιδέα για το Μουσείο γεννήθηκε, όταν γυριζόταν η ταινία «Spectre», αλλά χρειάστηκαν τρία χρόνια για να υλοποιηθεί, ανέφερε ο Νιλ Κάλοου καλλιτεχνικός διευθυντής στις τέσσερις τελευταίες ταινίες James Bond («Casino Royale», «Quantum of Solace», «Skyfall» και «Specter») και στην επερχόμενη «Bond 25», καθώς και διευθυντής δημιουργικού του «007 Elements Μuseum».

Στο «007 Elements Μuseum» βρίσκεται τώρα η έκθεση για το σύμπαν του 007, που εκτείνεται σε πάνω από 10 διαφορετικά δωμάτια και περιλαμβάνει μια σειρά από εκθέματα.

O καλλιτεχνικός διευθυντής Neal Callow και ο υπεύθυνος σχεδιασμού Tino Schaedler συνεργάστηκαν για να σχεδιάσουν την έκθεση. «Στόχος μας με το “007 Elements” είναι να πούμε την ιστορία της δημιουργίας των ταινιών με έναν υπερ-μοντέρνο, υποβλητικό και συναρπαστικό τρόπο» εξηγεί ο Callow.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR