Quantcast

Το future living lab του IKEA δημιουργεί τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Το future living lab του IKEA, SPACE10, παρουσίασε το τελευταίο του project. Αυτή τη φορά επικεντρώθηκε στους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων και εστίασε στο μέλλον. Τότε που τα αυτοκίνητα θα γίνουν πολύ πιο αυτοματοποιημένα και τα εσωτερικά τους θα χρειαστούν… ανανέωση.

Το project “Spaces on Wheels” περιλαμβάνει επτά διαφορετικά concepts. Καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει και μια διαφορετική χρήση: γραφείο, καφετέρια, κέντρο υγείας, αγρόκτημα, παιχνίδι, ξενοδοχείο και κατάστημα.

Με το ξεκίνημα του project, το lab εξήγησε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο μετακίνησης στις πόλεις, αλλά και την καθημερινή ζωή.

Φυσικά το ΙΚΕΑ ξεκαθάρισε ότι το έργο αυτό δεν αποκλείει τις φιλοδοξίες του να κατασκευάσει αυτοκίνητα. Ο Concept Innovation Manager της σουηδικής εταιρείας, Göran Nilsson, πρόσθεσε: «Στο μέλλον οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για την οδήγηση. Επομένως, οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να ξεφύγουν από το σχεδιασμό αυτοκινήτων και να επεκταθούν στο σχεδιασμό μικρών χώρων».

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα επτά concepts, στις φωτογραφίες παρακάτω. Για μια πιο ρεαλιστική άποψη, δείτε τα οχήματα στο SPACE10 app.

SPACE10

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR